Richard Boezelman winnaar De Gouden Vertelpas 2007

Op O.B.S. De Krullevaar in Zwolle werd vrijdag 1 juni De Gouden Vertelpas uitgereikt aan verteltalent Richard Boezelman. Hiermee is Richard de eerste “Gouden Vertelpas houder” in Nederland. De jury vond o.a. dat Richard zijn verhaal “Kleine Beer” bijzonder goed beeldend had verteld. Richard kreeg zijn bijzondere prijs in handen van Charlotte Dematons, de illustratrice van het sprookjesboek Grimm.

Richard Boezelman heeft met zijn Gouden Vertelpas o.a. gratis toegang tot een groot aantal culturele instellingen, zowel landelijk als in Zwolle. De Gouden Vertelpas is een gezamenlijk initiatief van de Stichting een school vol van verhalen, De Zwolse Verhalenboot en het magazine Vertel eens.

Alle zes kinderen van Het Verteltalent 2007 van De Krullevaar, waaronder de houder van De Gouden Vertelpas zijn uitgenodigd op het Zwols Vertelfestival dat zondag 3 juni in de Zwolse binnenstad plaats vindt. De kinderen worden naar het verteltheater De Verhalenboot gebracht in een Rolls Royce en een Bentley. Op De Verhalenboot worden de kinderen in het zonnetje gezet en ze betreden natuurlijk ook het podium voor het vertellen van hun verhaal. 

Artikel delen:

Reageer