The Young Ones eigenaar nieuw webfilm programma

Zwolle – Op woensdag 3 oktober gaat Upload Cinema bij Theater Young Ones in première. De première is de aftrap van een twee maandelijks bioscoop programma dat een ode brengt aan de webfilm. Na Amsterdam, Utrecht, Breda, Leeuwarden, den Haag, Antwerpen en zelfs Madrid, kan ook Zwolle zichzelf nu aan lijst van deelnemende steden toevoegen. De première vindt plaats bij Theater Young Ones en is toegankelijk voor publiek. Het thema van Upload Cinema is voor deze editie ‘Super Nature’. Kaartjes zijn te koop via www.theateryoungones.nl maar zijn slechts in beperkte mate beschikbaar!

Super Nature: 4.5 miljard jaar ervaring in één filmavond. Super Nature laat zien hoe verbijsterend slim de natuur in elkaar zit. Van mierenkolonies die ondergrondse wereldsteden bouwen tot chimpansees met een aan mensen superieur geheugen. Maar behalve inventief is de natuur ook grillig en imperfect. Daarom doet de mens er alles aan de natuur naar eigen hand te zetten. Super Nature zoomt in op ‘verbeterde’ en artificiële natuur. Zoals protheses voor topatleten, organen uit de printer, genetisch gemodificeerd eten en robotvlinders.

Tipje van de sluier, de volgende filmpjes zijn opgenomen in de Super Nature première:

Bullet Train: http://vimeo.com/27640060

Chimpanzee Memory Test: http://youtu.be/zJAH4ZJBiN8

Robot Butterfly: http://youtu.be/Do3S4QmBP-s

Meet The Superhumans http://vimeo.com/46021828

Music From A Bonsai: http://youtu.be/qvyHHX6hNkY

 

Upload Cinema
Upload Cinema gaat volledig om de webfilm. Elke twee maanden wordt een landelijk thema bepaald, binnen dit thema kunnen mensen filmpjes inzenden. Dit zijn filmpjes die zij zelf hebben gemaakt, maar ook die zij hebben gevonden op het internet. Een landelijke jury gaat vervolgens stemmen op alle ingezonden filmpjes, totdat een selectie overblijft waarvan een 1,5 uur durende filmmontage wordt gemaakt.

Deze ‘webfilm’ komt terecht bij alle Upload Cinema theaters en bioscopen en wordt daar vertoond tijdens een Upload Cinema avond: een bioscoop avond versus cultureel café, waarbij een presentator de films inleidt en het publiek wordt uitgedaagd om een mening te vormen over de films. De kracht van Upload Cinema is daarom vooral dat het voor iedereen is: Iedereen kan inzenden, iedereen kan jury worden en iedereen kan komen kijken.

Upload cinema bij de VPRO

Dat Upload Cinema een opkomend fenomeen is, zien we ook op de nationale televisie. Vanaf maart volgend jaar gaat de VPRO een programma uitzenden rondom Upload Cinema, waarbij de kijker zal worden uitgedaagd om mee te doen. Ook was het concept al meerdere malen te zien bij De Wereld Draait Door. In 2009 ontving Upload Cinema de van Speijk innovatie prijs voor de meest innovatieve onderneming.

The Young Ones
The Young Ones is een cutureel broeinest voor jong (theater)talent uit Oost Nederland, gevestigd in de voormalig St. Michaelskerk in Zwolle. The Young Ones heeft een unieke manier van werken. Jonge talentvolle spelers en makers krijgen de ruimte om zichzelf en hun talent te ontdekken en zich te ontwikkelen in een professionele omgeving. Ook op het het gebied van multimedia en audiovisuele vormgeving is The Young Ones altijd op zoek naar vernieuwing. Upload Cinema sluit daarom naadloos aan bij de visie van The Young Ones. Per stad kan slechts een instelling het concept claimen. The Young Ones is hiermee vanaf nu de exclusieve eigenaar van Upload Cinema Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Gaaf! Het werd ook wel eens tijd dat ‘ouderwetse’ filmzalen als het Fraterhuis en De Kroon modern tegengas gaan krijgen. Ongeveer hetzelfde effect als wat Weblog Zwolle in de reguliere media teweeg heeft gebracht 😉


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.