Ontmoet wethouders tijdens Burendag Zwolle-Zuid

Zwolle – Zaterdag 22 september 2012, tijdens de Burendag, zijn er volop mogelijkheden voor wijkbewoners van Zwolle-Zuid om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Het begint met een buurtontbijt vanaf 09.00 uur in het vernieuwde wijkcentrum De Pol. Om 10.30 schuift wethouder Vedelaar aan. ’s Middags gaat wijkwethouder Rene de Heer op bezoek bij verschillende straten om met bewoners van gedachten wisselen over hun ervaringen om als bewoner actief te zijn voor de buurt.

Het afgelopen half jaar heeft wijkcentrum De Pol in Zwolle Zuid een metamorfose ondergaan en hebben nieuwe initiatieven, zoals een wijkrestaurant Keuken van Zuid en de wijkwerkplaats, een plek gevonden in het gebouw. Organisaties als FRION, RIBW, Wijz, Travers, de politie en de wijkenvereniging Zwolle Zuid laten zien wat zij zoal doen. Rond 11.00 uur opent wethouder Vedelaar het  vernieuwde wijkcentrum. Iedereen uit Zuid is vanaf 9.00 uur van harte welkom. Bewoners die graag een broodje willen mee eten, kunnen zich hiervoor aanmelden via telefoonnummer 038 – 851 57 80. Uiteraard is er gelegenheid om het vernieuwde wijkcentrum te bekijken. Op bezoek in Zuid

Vanaf 12.00 uur gaat wijkwethouder Rene de Heer, samen met een aantal wijkwerkers van het Gebiedsbeheerteam Zuid op bezoek bij Burendagactiviteiten in Zuid. Een aantal straten organiseert die dag een buurtactiviteit. Wethouder De Heer is benieuwd naar de ervaringen van de bewoners. Waarom doen ze mee? Wat geeft energie? Maar ook: waar lopen ze tegen aan?

Uit in Zuid

Vanaf 19.00 uur presenteert de Culturele Raad Zwolle Zuid een gevarieerd programma in wijkcentrum SIO,aan de Thorbecklaan 2 als opwarmer voor het nieuwe seizoen 2012 – 2013. Diverse optredens van onder meer dansschool Ria van Diffelen, verhalenverteller Marinus Kwakman en Pop en Rockkoor.

Burendag 2012

Zwolle-Zuid organiseert voor de derde keer de Burendag. Doel van de dag is: elkaar leren kennen, waardoor het gezelliger en socialer in de buurt wordt. Van 13.00 uur tot 17.00 uur worden er diverse activiteiten georganiseerd. Voor meer informatie, kijk op www.wvzwollezuid.nl

Artikel delen: