Deltion in het teken van bouwkampioenschappen

Zwolle – Het Sweelinckplein in de campus van het Deltion College in Zwolle is deze dagen omgetoverd tot een grote bouwplaats. Vijftien jonge timmermannen, metselaars en tegelzetters strijden daar om de titel Regionaal Bouwkampioen 2012.

bouwdeltion.jpg

Goed nadenken, rekenen, meten, tekenen, zagen, nog eens meten; uiterst geconcentreerd is de jonge timmerman Chris Bos van het opleidingsbedrijf Praktijkopleiding Bouw uit Zwolle met zijn werkstuk bezig: “Het is een pittige opdracht. Van tevoren heb ik veel geoefend en dat komt nu goed van pas. Er zitten ook wel wat dingen in die ik nog nooit heb gedaan, maar daar kom ik wel uit. Goed blijven opletten, kalm blijven en dan komt het vast goed”. Nog één dag hebben de jonge timmermannen, tegelzetters en metselaars de tijd om hun werkstuk in orde te maken. Dan zal de jury bepalen wie zich de eervolle titel van Regionaal Bouwkampioen 2012 mag toe-eigenen. De winnaars gaan door naar de Nederlandse Bouwkampioenschappen in november.

Iedereen die benieuwd is naar het werk van deze vijftien toekomstige vakmannen is van harte welkom om te kijken. De bouwkampioenschappen zijn vrijdag 21 september van 8.00 uur tot 16.00 uur vrij toegankelijk voor publiek. De prijsuitreiking is diezelfde dag om 17.30 uur. Het Deltion College bevindt zich aan de Mozartlaan 15 in Zwolle. Meer informatie en het wedstrijdschema staat op www.deltion.nl/bouwkampioenschappen.

Artikel delen: