Cel geëist voor familieleden voor schietpartij Zwolle

Zwolle – Tegen drie verdachten van een schietpartij aan de Th. a Kempisstraat in Zwolle begin dit jaar zijn donderdag gevangenisstraffen tot negen jaar geëist. Volgens het Openbaar Ministerie in Zwolle was sprake van een ‘explosie’ van geweld die een halve minuut duurde. Het destijds 17-jarige slachtoffer is voor de rest van zijn leven invalide.

19-1-2012_schietpartij_zwolle_5.jpg

De verdachten zijn een 43-jarige man, zijn 19-jarige zoon en hun 62-jarige schoonvader en opa. De families van de verdachten en het slachtoffer leefden al langer in onmin met elkaar. De drie verdachten togen begin dit jaar naar de binnenstad nadat een familielid van de verdachten had aangegeven zich bedreigd te voelen door de familie van het latere slachtoffer. In de Thomas à Kempisstraat zagen grootvader, schoonzoon en kleinzoon het slachtoffer lopen. Uiteindelijk werd vijf keer gevuurd op het slachtoffer. De jongste verdachte heeft bekend dat hij de schoten heeft gelost, maar het OM plaatst vraagtekens bij deze bekentenis. Het onderzoek heeft geen uitsluitsel gegeven over de schutter.

Volgens het OM hebben de drie echter bewust samengewerkt en is het antwoord op de vraag wie uiteindelijk de trekker overhaalde niet van belang om bewezen te verklaren dat de drie zich allemaal schuldig hebben gemaakt aan een poging tot doodslag. Tegen de 43-jarige en 62-jarige mannen werden straffen van negen jaar cel geëist, de 19-jarige wil het OM zeven jaar zien vastzitten. De eis tegen de 19-jarige man is lager uitgevallen vanwege zijn leeftijd en op grond van psychologische rapportages over hem.

Bron: Novum

Artikel delen:
Reacties 3
  1. De drie verdachten togen begin dit jaar naar de binnenstad nadat een familielid van de verdachten had aangegeven zich bedreigd te voelen door de familie van het latere slachtoffer    ⚠️ Meld

  2. De oudste verdachte in de zaak van de schietpartij in de Thomas a Kempisstraat in Zwolle is maandag vrijgelaten.

    De 69-jarige verdachte is vrijgelaten omdat de rechtbank denkt dat de straf die naar verwachting aan de man zal worden opgelegd, niet langer zal zijn dan de tijd die hij tot nu toe in voorlopige hechtenis heeft doorgebracht. Volgens de wet moet een verdachte uit de voorlopige hechtenis worden ontslagen als deze kans bestaat. De verdachte zat sinds 26 januari 2012 vast. De uitspraak is op donderdag 4 oktober.

    TVOost


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.