Bijzondere herstructurering Dieze-Oost

Zwolle – Op donderdag organiseerde Bouwbedrijf Salverda samen met woningcorporatie deltaWonen een symposium over de bijzondere herstructurering van 102 woningen in de wijk Dieze- Oost in Zwolle. Tijdens het symposium gaven sprekers, waaronder prof. Paul Meurs en architect S. de Bijll Nachenius, hun toelichting en visie op de herstructurering van de wijk. Hierbij kwam het behoud van de oorspronkelijke architectuur, de authentieke stijl en het realiseren van kwaliteit en modern comfort aan bod. Ook werd de visie op de herstructurering van de wijk toegelicht. Ter afsluiting verzorgde Salverda een rondleiding in diverse gerenoveerde woningen in de wijk.

ddd.jpg

De verouderde woningen van deltaWonen in Dieze-Oost hebben na de herstructurering een nieuw jasje. De eerst slag is gemaakt in het hart van Dieze-Oost, het Simon van Slingelandtplein. Het overgrote deel van de woningen rondom het plein is inmiddels volledig gerenoveerd. Een gedeelte ervan is nu nog in uitvoering. Bewoners zijn in aanloop naar de renovatie begeleid door de woonconsulenten van Salverda en deltaWonen. Zo werd een groot aantal bewoners uit- en weer terugverhuisd en was bij de einduitwerking van de plannen een klankbordgroep actief die zeer betrokken was bij het eindresultaat. DeltaWonen start binnenkort met de renovatie van de koopwoningen aan de Paulus Buys- en de Jacob Catsstraat. Dit betreft tevens de afronding van het renovatietraject en betekent een nieuw impuls voor de wijk.

DeltaWonen werkt samen met de gemeente Zwolle en SWZ aan de herstructurering van Dieze-Oost. Dieze-Oost is een wijk dichtbij de binnenstad en uitvalswegen. In de wijk is veel groen en karakter dat wordt behouden. Nieuwbouw en volledig gerenoveerde woningen in authentieke stijl sieren vanaf dit jaar Dieze-Oost. De komende jaren brengen nieuwe ondernemers samen met nieuwe en huidige bewoners diversiteit en levendigheid in de wijk. In Dieze-Oost kunnen mensen elkaar ontmoeten en ontdekken ze andere culturen. De grote veranderingen brengen een unieke sfeer naar de wijk. Oud en nieuw maken Dieze-Oost verrassend. Zowel qua architectuur als qua karakter. Een wijk waar je wilt wonen!

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.