Wegwerkzaamheden aan Middelweg

Zwolle – Aan de Middelweg, tussen de Bachlaan en de Waallaan, vinden van maandag 24 september tot en met donderdag 4 oktober onderhoudswerkzaamheden plaats. Verkeer behoudt overdag doorgang, maar moet wel rekening houden met oponthoud. In de nachten van 26/27,  27/28 en 28/29 september is de weg in beide rijrichtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en gelden er omleidingsroutes.

De werkzaamheden in de nacht van 26/27, 27/28 en 28/29 september vinden plaats tussen 19.00 en 6.00 uur. Tijdens de genoemde periode is de Middelweg tussen de Bachlaan en de Waallaan in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De kruising Waallaan maakt deel uit van de werkzaamheden en is dan ook geheel afgesloten. De kruising Bachlaan blijft toegankelijk. Fietsers behouden doorgang over de apart gelegen fietsstrook.

 

Tijdens de nachtelijke werkzaamheden kan verkeer van en naar Stadshagen omrijden via Zwartewaterallee – Blaloweg – Hasselterweg – Stadshagenallee en omgekeerd. Verkeer van en naar de Aa-landen en sportpark het Hoge Laar kan rijden via Zwartewaterallee – Rijnlaan – Kolksteeg – Urksteeg en omgekeerd. Sportclub Fitplaza is te bereiken via Mozartlaan – Bachlaan – Lassuslaan.

Zaterdagochtend 29 september is de Middelweg, tussen de Bachlaan en de Waallaan, nog tot 8.30 uur afgesloten voor verkeer komend vanaf de Zwartewaterallee. Dit in verband met het uitharden van het beton in het opstelvak voor de verkeerslichten. Verkeer kan omrijden via Zwartewaterallee – Rijnlaan – Waallaan. Voor verkeer komend vanuit Stadshagen richting de Zwartewaterallee is de Middelweg wel gewoon toegankelijk.

Groot onderhoud

De werkzaamheden aan de Middelweg bestaan uit het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag en nieuwe markeringen. Deze werkzaamheden maken deel uit van het groot onderhoud dat de gemeente Zwolle uitvoert aan de hoofdwegen in Zwolle. Dankzij de onderhoudswerkzaamheden wordt de verkeersveiligheid in Zwolle verbeterd.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. “Dankzij de onderhoudswerkzaamheden wordt de verkeersveiligheid in Zwolle verbeterd”

  hoe dan?
  ik snap t niet!?
  daar verander je de bestuurders toch niet mee?!
  en al helemaal DAAR niet!:o:o:o


  ⚠️ Meld

 2. Laat ze dan direct ook flitspalen bij de verkeerslichten neerzetten!
  Daarmee wordt de veiligheid daar tenminste iets verbeterd, want nu rijden ze regelmatig met veel te hoge snelheid door rood als je als fietser al aan het oversteken bent!


  ⚠️ Meld

 3. Daar erger ik me ook iedere dag aan, Arie, zeker 2 á 3 auto’s karren nog gewoon door terwijl het stoplicht bij de Zwartewaterallee al helemaal op rood staat. Je kunt als fietser niet meteen optrekken bij groen licht, maar moet altijd alert blijven op die types die kennelijk te laat van huis zijn gegaan. Een flitspaal of agent met lasergun zou zeker niet verkeerd zijn.


  ⚠️ Meld

 4. @Dame:
  Ik bedoelde eigenlijk de kruising Middelweg/Waallaan, maar op de door jou genoemde kruising rijden uiteraard dezelfde asociale automobilisten.


  ⚠️ Meld

 5. Arie, vanuit en naar de Aalanden zie ik eigenlijk nooit iemand door rood rijden. Ga ervan uit dat je het stoplicht vanuit en naar Stadshagen bedoelt. Klopt dat? Als dat zo is, weten we meteen waar ze wonen.;)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.