Opening Windpark Tolhuislanden

Zwolle – Op vrijdagmiddag was aan de Nieuwendijk de officiële opening van de windparken Tolhuislanden en Nieuwleusen – West. Gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel opende samen met wethouder Dannenberg van de gemeente Zwolle en wethouder Goldsteen van de gemeente Dalfsen de windparken die de afgelopen maanden langs de spoorlijn Zwolle – Meppel  zijn gerealiseerd.

windmolenpark_2.jpg

De acht windturbines hebben een as-hoogte van 85 meter. De wieken komen tot een hoogte van 126 meter. De Enercon E83- turbines kunnen samen 20 MW (megawatt) Nieuwe Energie (groene stroom) leveren. Dat is genoeg om meer dan 12000 huishoudens van groene stroom te kunnen voorzien. De realisatie van de windturbines draagt bij aan de doelstellingen die de gemeenten Zwolle, Dalfsen en de Provincie Overijssel hebben voor duurzame energie opwekking. De gemeente Zwolle had als doelstelling om 10 MW aan windenergie te realiseren, wat met deze ontwikkeling gerealiseerd is. De gemeente Dalfsen streeft naar een C02 neutrale gemeente in 2025. Met deze plaatsing van deze vier windturbines in de gemeente Dalfsen wordt een goede stap in deze richting gezet. De provincie Overijssel heeft het streven voor 2020 is om 80 MW aan windenergie beschikbaar te hebben. Met de opening van deze twee windparken realiseert de provincie Overijssel 25% van deze doelstelling.

windmolenpark_3.jpg

windmolenpark_5.jpg

windmolenpark_1.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Open dag in Zwolse park

Een dag na de officiële opening van de windparken Tolhuislanden en Nieuwleusen-West , houdt het windpark in Zwolle op zaterdag 22 september open dag. Iedereen die geïnteresseerd is in windturbines en windenergie, is tussen 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom bij windturbine 1 in Zwolle, net over het spoor aan de Nieuwendijk.

windmolenpark_4.jpg

windmolenpark_6.jpg

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.