B&W Zwolle prolongeert titel Veerkracht Trofee

Zwolle – Het college van B&W van Zwolle heeft vrijdagmiddag voor de derde keer op rij de Flynth Veerkracht Trofee gewonnen. Deelname aan de Veerkracht Trofee wordt door de deelnemende teams zeer serieus genomen. Na overwinningen van B&W Kampen (2009) en B&W Zwolle (2010 en 2011) waren de bestuurders er ook dit jaar op gebrand de titel mee naar kantoor te nemen.

21-09-2012_veerkracht_troffee_07.jpg

Veerkracht is een belangrijke eigenschap voor organisaties die succes nastreven. Zeker als er sprake is van economische tegenwind. De Veerkracht Trofee werd dit jaar al voor de zevende maal georganiseerd door de Zwolse vestiging van Flynth (voorheen heette het de GIBO Veerkracht Trofee). Dit fraaie evenement kent jaarlijks een mooie opkomst van teams bestaande uit ondernemers en bestuurders. De Commissaris van de Koningin in Overijssel, Ank Bijleveld, was ook van de partij bij het team van de Provincie Overijssel!

21-09-2012_veerkracht_troffee_01.jpg

21-09-2012_veerkracht_troffee_02.jpg

21-09-2012_veerkracht_troffee_03.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

21-09-2012_veerkracht_troffee_06.jpg

21-09-2012_veerkracht_troffee_08.jpg

Roeisloep Stad Kampen

Deze Stichting houdt de in 1948 gebouwde marinesloep in de vaart waar in Zwolle mee geroeid wordt. De teams tellen elk acht roeiers en een stuurman of stuurvrouw die tevens coach is van het team. Ver komen de teams niet want de roeisloep is middels een bungee-elastiek verbonden aan de kade. Winnaar is het team dat tegen de weerstand van het elastiek in de grootste afstand weet af te leggen.

De strategie om goed te presteren als roeiteam is gebaseerd op samenwerking. Door met krachtige slagen in het juiste ritme te roeien leg je als team uiteindelijk de grootste afstand af. Dit jaar vaardigde de Gemeente Zwolle een team af waarin bijna het voltallige college van B&W zitting nam. Alleen wethouder G. Piek was absent. En op hen rustte de verantwoordelijkheid om de titel te verdedigen. Dat Zwolle hierin slaagde werd alom gezien als een grootse prestatie. Het zegt toch zeker iets over de homogeniteit en de wilskracht van dit team.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.