De Twijn gaat ‘dagje uit’ op Sportpark de Pelikaan

Zwolle – Op dinsdag 25 september a.s. combineert Stichting de Pelikaan sport en toerisme met Speciaal Onderwijs de Twijn. De leerlingen van de Twijn, tussen de 8 en 12 jaar, gaan kennis maken met de sporten op Sportpark de Pelikaan en zullen daarnaast een toeristische activiteit in de nabije omgeving gaan doen.

Stichting de Pelikaan is in samenwerking met Sportservice Overijssel het project “Bewegen in het Groen” gestart gericht op mensen met een beperking. Het idee van het project is om Overijsselse sportverenigingen te koppelen aan de sector toerisme en recreatie. Op deze manier ontstaan er innovatieve, groene en sportieve arrangementen die leiden tot meer mensen die gaan bewegen, kansen voor sportverenigingen om hun vereniging beter te benutten en impulsen voor de toeristische sector. Vanuit het project ‘Bewegen in het Groen’ heeft Stichting de Pelikaan dagarrangementen ontwikkeld voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Deze arrangementen sluiten aan bij de doelstelling als sportpark meerdere sport- en beweegactiviteiten te ontwikkelen voor verschillende doelgroepen. Dit maatschappelijk beleid is vijf jaar geleden ingezet vanuit de NOC*NSF proeftuin en kent inmiddels een structureel karakter.

Dinsdag 25 september a.s. komt Speciaal Onderwijs de Twijn met 40 leerlingen gebruik maken van dit dagarrangement. Een groep wordt op school opgehaald met de huifkar van ’t Belsenspan uit Dalfsen. Tijdens de huifkartocht, in de bosrijke omgeving van Sportpark de Pelikaan, wordt er een bezoek gebracht aan Zorgboerderij de Langenhof aan de Brinkhoekweg. In het begin van de middag zal deze groep kennis maken met korfbal, voetbal en andere spelvormen op Sportpark de Pelikaan.

De andere groep gaat ’s ochtends sporten op Sportpark de Pelikaan. Zij maken kennis met hockey, korfbal en voetbal. In het begin van de middag staat voor deze groep een rondleiding gepland in het IJsseldelta stadion van PEC Zwolle.

De dag zal duren van 09.00 uur tot 14.00 uur en staat onder begeleiding van trainers van de sportverenigingen op Sportpark de Pelikaan. Daarnaast zetten 12 leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap uit Zwolle zich in het kader van maatschappelijke stage in ter ondersteuning op deze dag.

U bent van harte welkom om een kijkje te nemen op Sportpark de Pelikaan. Voor geïnteresseerde scholen, maar ook woonvormen/zorginstellingen die belangstelling hebben voor dit arrangement kan er contact opgenomen worden via www.pelikaan-zwolle.nl.

Artikel delen: