Politiehond vindt koperdief in rechtbank van Zwolle

Zwolle – Een 33-jarige man uit Zwolle is in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 september in de in aanbouw zijnde rechtbank aan de Luttenbergstraat aangehouden voor diefstal.

De politie kreeg een melding van een beveiligingsbedrijf dat er twee mannen gezien waren op het afgesloten bouwterrein. Toen zij gingen kijken zagen zij één persoon wegrennen in de richting van het Park De Wezenlanden. Hierop werd de politie gebeld. Bij controle met een diensthond werd in het pand de 33-jarige man aangetroffen. Hij had in zijn kleding en in een tas diverse soorten koper zitten die afkomstig waren van het bouwterrein. Bovendien werd bij hem drugs (zowel hard- als softdrugs) aangetroffen. De man werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De man die wegrende is in de omgeving niet meer aangetroffen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Daar bestaat al regelgeving voor, maar zolang er ook bij de handelaars lui zijn die buiten de regels om werken, valt dat moeilijk waterdicht te krijgen.

    Deze situatie deed me denken aan een voorval een paar jaar geleden. Toen was de politiehond lekker enthousiast, het gevolg was dat de koperdief een aanklacht indiende. De wereld op zijn kop.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.