Geflatteerde nederlaag PEC Zwolle Vrouwen

Zwolle – In een fantastische ambiance ( meer dan 2.000 toeschouwers ) hebben de vrouwen van PEC Zwolle vrijdagavond een geflatteerde nederlaag geleden. Er zullen maar weinig ploegen punten meenemen vanuit Amsterdam. Niet alleen de tegenstander zal geïmponeerd zijn door de entourage, ook het arbitrale trio zal dat overkomen. Dat was deze avond in ieder geval opvallend.

In het eerste kwartier gebeurde er weinig. De ploegen tastten elkaar af. Extra spanning was bij de PEC Zwolle Vrouwen merkbaar. Het spel was onrustig. Anders dan het vertoonde spel van de laatste weken. Uit het niets, het was de 17e minuut, kwam de eerste goal. Een voorzet van links werd door Lianne de Vries, zonder dat er een tegenstandster in de beurt was, verkeerd verwerkt. De bal belandde hoog tegen het net, 1 – 0 voor Ajax. PEC Zwolle had gedurende de gehele wedstrijd een licht veldoverwicht. Ajax liet PEC Zwolle komen en loerde op de counter. In de 28E minuut een schot van Sylvia Smit die bekwaam door uitblinkster Laura du Ry werd gestopt. In de 33e minuut een doelpoging door Judith Frijlink. een mooie aanval van Ajax strandde in de handen van Nadja Olthuis die een degelijke wedstrijd keepte. Linda Bakker kwam in de 37e minuut oog in oog met Nadja Olthuis. De Zwolse keepster redde uitstekend. Lisanne Vermeulen werd in de 39e minuut binnen de 16 meter onderuit gelopen. Scheidsrechter de Lina Schepens floot onterecht niet. Vlak voor rust schoot Judith Frijlink nog eens rakelings naast. Ruststand 1 – 0.

Na twee goede doelpogingen van PEC Zwolle Vrouwen scoorde Linda Bakker in de 58e minuut 2 – 0. Tijdens het opzetten van deze aanval werd linksback Kelly Gilissen onderuit geschoffeld. Ook daar had de scheidsrechter geen oog voor. Direct daarna een lobje van Judith Frijlink over keepster du Ry. De scheidsrechter keurde het doelpunt af omdat Ajax een overtreding had gemaakt. Strafschop!! De ingeschoten bal van Lisanne Vermeulen werd uitstekend door Laura du Ry, vorig seizoen nog keepster van PEC Zwolle Vrouwen, uit de benedenhoek getikt. De corner leverde PEC Zwolle Vrouwen niets op. Het spel werd vanaf dat moment opportunistisch. In de 76e minuut leidde een te korte terugspeelbal van Nathalja Nijman de 3 – 0 in. Roof rondde bekwaam af. PEC Zwolle probeerde nog enkele malen een treffer te forceren maar dat lukte niet.

Al met al een verdiende , toch gezien het veldspel en de kansen , een geflatteerde overwinning van Ajax.

Wissels: Ajax – Becx voor Koster ( 80e minuut );

PEC Zwolle- Lambers voor Kogelman ( 87e minuut ).

Geel voor Dapne Koster ( Ajax ) in de 80e minuut en Lisanne Vermeulen ( PEC Zwolle ) in blessure tijd.

A.s. vrijdag, 28 september, wordt er in het IJsseldelta Stadion de belangrijke wedstrijd gespeeld tegen de FC Twente vrouwen!

Artikel delen: