Echtpaar Cumert-Erdem 60 jaar getrouwd

Zwolle – Het echtpaar Cumert-Erdem was vrijdag 60 jaar getrouwd. Wethouder F. Van As bezocht het echtpaar in hun woning aan de Wanningstraat in Zwolle en feliciteerde heb met als cadeau keramieken schaal van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis opgemaakt met bonbons.

De heer en mevrouw Cumert-Erdem zijn op vrijdag 21 september 2012 60-jaar getrouwd. Wethouder Filip van As brengt het echtpaar een bezoek om hen te feliciteren. Bij dit bezoek is pers aanwezig. De heer en mevrouw Cumert zijn allebei geboren in Erzincan, Turkije. Meneer Hasan Cumert op 30 mei 1935 en mevrouw Zahide Erdem op 7 augustus 1935. Ze kennen elkaar van kinds af aan. Zijn samen opgegroeid en werden verliefd. Ze zijn getrouwd in Erzincan en kregen zes kinderen, drie zoons en drie dochters. Later zijn er zeventien kleinkinderen en vier achterkleinkinderen geboren. Allemaal wonen ze in Zwolle. In Turkije werkte meneer Cumert bij de spoorwegen. Maar op 17 december 1970 vertrok hij naar Nederland. Het buitenland trok hem aan, zoals zoveel mensen in die tijd.

Eerst werkte hij in Zaandam bij Friki en later in Eerbeek in de papierfabriek. Op 22 juni 1972 gaat hij werken bij de Berghuizer Papierfabriek in Wapenveld en gaan ze wonen in Zwolle. De laatste jaren voor zijn pensioen was hij in de ziektewet. De heer en mevrouw Cumert hebben wel gezondheidsklachten, maar wonen nog zelfstandig. Elk jaar gaan ze een lange vakantie houden in Turkije. Hobby’s vroeger in Turkije van meneer: veel klussen en tuinieren. Mevrouw maakte kleren en kon lekker koken.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.