WVF wint eerste IJsselderby van KHC

Zwolle – Zaterdagmiddag stond de eerste wedstrijd van WVF tegen KHC, een van de drie ploegen uit Kampen, op het programma. Deze stond gepland in Kampen maar werd verplaatst naar Westenholte, omdat de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld bij KHC nog niet voltooid was.

Onder ideale weersomstandigheden begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. WVF had het betere van het spel in de eerste helft en het voetbal zag er goed en verzorgd uit. Dit leidde tot meerdere goede kansen die helaas niet benut werden. Ondertussen loerde KHC meer op de counter en was het gevaarlijk hierin. Met name spits Tom Diender en Damon Nouri waren een plaag voor de verdediging van WVF. Maar na een omzetting, Hiro Gnanapragassam ging rechtsback spelen, Dion Reijnen centraal en Sybren Poppen werd linksback, had WVF de wedstrijd  onder controle en was het in die eerste helft wachten op de voorsprong van WVF. Kansen kwamen er voldoende, zo was er een goede kans voor Jesse Betaze die na een prima steekpass van Rob Meijerink alleen op keeper Straetemans kon afgaan maar faalde in de afwerking. Ook een fraai afstandsschot van  Rob Meijerink verdween net naast het doel. Zo ging beide ploegen rusten met 0-0.

In de tweede helft werd het spel van WVF wat slordiger. Dit leverde KHC de nodige kansjes op en mocht WVF blij zijn dat het niet op achterstand werd gezet. Zo verdween een schot van Arjan Bults op de lat en moest de verdediging onder leiding van de goed spelende Marthijn vd Steege meerdere keren handelend optreden. Na ongeveer een uur spelen paste trainer Kooistra een dubbele wissel toe. Timon Beimers en Jesse Betaze werden vervangen door Hessel Berends en Marthijn Pluim.

Vanaf dat moment nam WVF het initiatief weer in handen en was het met name Hessel, die zeer sterk inviel, die WVF aanvallend van de benodigde impulsen voorzag. Eerst bood hij de hardwerkende Anne Nijland nog een goede scoringskans, maar deze werd niet tot doelpunt gepromoveerd. Niet veel later ontpopte Hessel zich tot matchwinnaar door na een goede combinatie met Richard Bouwmeester doelman Cor Straetemans kansloos te laten op een schot laag in de hoek en WVF op voorsprong bracht. KHC ging hierna op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde nog enkele hachelijke momenten op voor het WVF doel . maar gescoord werd er niet meer. Hierdoor werd WVF winnaar van de eerste IJsselderby en kunnen we in de stand omhoog kijken. Robbert jan Stals werd nog uitgeroepen tot man van de wedstrijd na zijn meer dan verdienstelijk optreden als middenvelder.

Dick Noordman

Artikel delen: