Zwolse Mobiliteitsprijs 2012 voor Arjan Kok

Zwolle – Arjan Kok van Fietsjoe Fietstaxi kreeg zaterdag, onderweg tijdens de informatieve Fietstour Fietsen is leuk!, voor hem onverwachts, de Zwolse Mobiliteitsprijs 2012 uitgereikt. Deze prijs is een initiatief van Milieuraad Zwolle en de Fietsersbond afdeling Zwolle, in het kader van de Europese Mobiliteitsweek 2012.

mobiliteitsprijs.jpg
Foto: Fietsersbond Zwolle/Milieuraad Zwolle

In de toelichting prees Marcel Span namens beide organisaties de onvermoeibare enthousiaste inzet van Arjan Kok voor duurzame mobiliteit in Zwolle. Hij slaagt er in om zijn fietstaxibedrijf een toenemend succes te maken, en daarmee milieuvriendelijk vervoer in Zwolle onvermoeibaar op zeer opvallende wijze positief onder de aandacht te brengen van een steeds breder wordend publiek. Arjan Kok ontving een certificaat en een fietsmand. De mand bevatte een keur aan duurzame energierijke levensmiddelen, ‘een steuntje in de rug voor de ondernemer’. Meer dan 60 belangstellenden fietsen mee, met Fietsen is leuk! De tocht werd georganiseerd door Milieuraad Zwolle en de Fietsersbond afdeling Zwolle in samenwerking met Fietsjoe Fietstaxi en de Gemeente Zwolle.

De deelnemers kregen onderweg uitleg van bij de tocht aanwezige deskundigen, waaronder mobiliteitsambtenaar Willem Bosch. Tevens werd onderweg, door wethouder Rene de Heer een oplaadpunt voor elektronische fietsen geopend aan de Pletterstraat. De tocht werd gehouden in het kader van de Europese Mobiliteitsweek 2012. In deze week wordt duurzame mobiliteit gepromoot om de leefbaarheid en veiligheid in steden en dorpen te vergroten.

Artikel delen: