Aspiranten Blue Hawks bijna kampioen

Zwolle – Nadat concurrent Caribe een week eerder punten heeft verspeeld tegen WHSC, heeft het aspirantenteam van Blue Hawks het kampioenschap binnen handbereik gekregen. Door een zakelijke 4-18 overwinning tegen Cubs in Hardenberg is de Zwolse ploeg nog één zege verwijderd van de felbegeerde titel.

In een wedstrijd van slechts twee innings werden Cubs eenvoudig weggezet. Na het einde van de eerste inning en een uur zuivere speeltijd was de de voorsprong voor Blue Hawks al 2-13. Jeandro nam de eerste inning als startend pitcher voor zijn rekening. Hij stond slechts twee honkslagen en vier vrije lopen toe. Jeandro gooide één speler uit met drie slag en had slechts 32 ballen nodig om uit de inning te komen. In de 2e inning maakte closer Thomas het karwei af. Hij kreeg geen honkslagen meer tegen. Thomas stond drie tegenstanders met een vrije loop toe op de honken en kwam tot één strikeout. Thomas had maar 24 ballen nodig, waaronder twee prachtige curveballen.

In de wedstrijd sloeg Dimas een knappe driehonkslag. Jasper kwam tot zijn eerste honkslag. Krijn bracht zijn handelsmerk weer in stelling door een prachtige stootslag af te leveren, waar de tegenstanders geer raad mee wisten. De laatste uit was een mooie actie waarbij pitcher Thomas op tijd naar korte stop Bas gooide, zodat hij op tijd de lange catcher van Cubs uit kon tikken.
In totaal kregen de aspiranten vijftien vrije lopen en sloegen zij samen tien honkslagen. Alle spelers maakten weer één of meerdere punten.

Laatste wedstrijd

Volgende week speelt Blue Hawks de laatste wedstrijd van het seizoen. Dan is Blue Devils, de kampioen van vorig jaar, de tegenstander. Bij winst is Blue Hawks de kampioen in de 3e klasse A. Het kan het eerste aspirantenkampioenschap worden sinds 2005. Toen werde Zwolse club kampioen in de 3e klasse B. Het laatste kampioenschap uit de 3e klasse A dateert uit 2003.

Aan iedereen die de aspiranten een warm hard toe draagt hierbij een oproep om de aspiranten te steunen in Meppel. De wedstrijd start zaterdag 29 september om 14.00 uur.

Artikel delen: