Toename units woonwagenkamp Rechterland

Zwolle – Op 3 november 2009 stelden de CDA en VVD schriftelijke vragen over de verrommelde plek aan het Rechterland, die in de jaren tachtig van de vorige eeuw als tijdelijke locatie voor woonwagens in gebruik werd genomen. Volgens het bestemmingsplan dient de locatie groen te zijn. Aan een hier gedachte woonwagenlocatie onthield de Provincie haar goedkeuring vanwege geluidsbelasting. De gedoogsituatie kon ontstaan vanwege een in 1992 door de gemeente opgezegde huurovereenkomst waar echter steeds huur voor betaald bleef worden.

Het antwoord in 2009 op de vraag van CDA en VVD op welke termijn en op welke wijze de bestaande gedoogsituatie zal worden beëindigd gaf het college aan in de zomervakantie 2010 meer te weten. Begin 2011 is de situatie nog hetzelfde, zegt de VVD, maar tijdens het wijkplatform in Berkum in juni 2011 deed de wijkwethouder volgens berichtgeving in de krant de volgende toezegging: “Aan het gedogen dat kermisexploitanten woonwagenstandplaatsen aan het Rechterland innemen, komt binnenkort een einde”. Begin september 2012 komt er vanuit bewoners uit de wijk Berkum een signaal dat er een nieuwe grote woonunit geplaatst is op het woonwagenkamp aan het Rechterland en is hierover per email vragen gesteld aan gemeentelijke wijkbehartigers. VVD Zwolle gaat raadsvragen stellen.

Dit brengt de VVD tot de volgende vragen:

1. Bent u op de hoogte van de uitbreiding van het aantal woonwagens op locatie Rechterland?

2. Zo ja wat is de reactie van de gemeente hierop, zo nee wilt u de situatie ter plaatse gaan bekijken en beoordelen.

3. Wat is de status van de toezegging van de wijkwethouder op het wijkplatform in juni 2011 in Berkum met betrekking tot beëindiging van de gedoogsituatie aan het Rechterland?

4. Bestaat er een kans dat de huidige plek alsnog gelegaliseerd gaat worden?

5. Wanneer worden de vragen die 7 september vanuit de wijk Berkum aan de wijk betrokken gemeentelijke medewerkers beantwoord?

Namens de VVD-fractie

Aly van der Vegte

Artikel delen:
Reacties 15
 1. wat is daar nu op tegen, die mensen die hard werken moeten ook een dak boven hun hoofd die mensen staan er al jaren er heeft al die jaren altijd iets anders gestaan en daar is nog nooit over gezeurt en nu er wat mooi staat komen ze met dit op de proppen stukje afgunst ,ooo wat een mens dom ik kan me daar zo boos om maken hebben ze nu echt niks anders te doen ooooo


  ⚠️ Meld

 2. Wel huur ontvangen van deze mensen, maar toch zeggen dat ze er niet mogen wonen?
  Er is pas geleden gesnoeid, de boel wordt opgeruimd, er is een nieuwe wagen gekomen, op een plek waar er al een stond en waar de bewoners er voor zorgden dat het er netjes en gezellig uit zag en nu ineens moet men weg? Onzin! Deze mensen doen niemand kwaad en ja er staan wel eens ” kermiswagens” maar dit zijn voor deze mensen hun bedrijfswagens, hiermee verdienen ze hun brood! Eders in berkum staan ook wagens en bussen met bedrijfslogo’s/ namen erop.
  Is dit soms omdat deze wagens in het zicht staan? Wat een onzin! En ja ik woon zelf ook in berkum, laat deze mensen ook lekker hier wonen!


  ⚠️ Meld

 3. weg met dat volk daar, iedereen zou een moord doen voor zon plekkie.
  bouwen zonder vergunning een complete woning, moet je zelf doen, als je al een kippenhok neerzet staan ze al op de stoep voor leges maar daar niet voij voij.
  ik zeg weg ermee en het is weer heerlijk netjes waarvoor het bestemd is.


  ⚠️ Meld

 4. Wethouder Dannenberg antwoord:

  1. Ja
  2. Ja, er is gekeken
  3. Diverse keren in college over gesproken. Er is een projectleider. Gezocht naar andere locatie in Zwolle. Gesprek gepland met enkele kampbewoners, is a.s. woensdag. Daarna bewoners van Berkum informeren.
  4. Nee, andere plek.


  ⚠️ Meld

 5. Gewoon al die lui weer op 1 kamp, lekker knus bij elkaar buiten de stad. Al die kleine kampjes verdeeld over de stad werkt gewoon niet. Bij de meeste kampen is het een teringzooi. Kapotte auto’s, oud ijzer zooi en ze flikkeren alles van zich af! Pas je aan of vertrek lekker naar Roemenië!


  ⚠️ Meld

 6. Begin september 2012 komt er vanuit bewoners uit de wijk Berkum een signaal dat er een nieuwe grote woonunit geplaatst is op het woonwagenkamp

  De verrader slaapt helaas nooit. 🙁


  ⚠️ Meld

 7. @Zwollenaarisback: Alleen klopt dat bij dit kamp niet. Het ziet er altijd netjes uit en ze bezorgen niemand overlast. De enigen die alles van zich af flikkeren zijn volgens mij scholieren, maar dat is een andere discussie.


  ⚠️ Meld

 8. Dit gaat niet over zuid, maar over het Rechterland. Fiets daar vaak en zie geen rotzooi. Mij stoort het niet. Wat is het plan voor deze plek als er geen woonwagens mogen staan? Een gedoogsituatie die al 20 jaar voortduurt kan daarmee weleens gelegaliseerd zijn door verjaring. Voer voor advocaten.
  En groot kamp? Zoiets als Vinkeslag?:o


  ⚠️ Meld

 9. laat die mensen lekker wonen waar ze nu staan ze wonen er al een aantal jaren en nu beginnen ze te zeiken omdat er een nieuwe wagen staat rot toch op met dat gezeur wij nederlanders gaan toch ook niet lopen zeiken dat de buitenlanders terug moeten naar eigen land krijgen ook alles hier voor elkaar ieder zijn eigen cultuur laat ze lekker zitten niemand kijkt er naar om dus ook geen last van en inderdaad er staat nog geen 200meter verderop een school ga niet zeggen dat die teringzooi alleen van hun is maar ja ze willen toch alle kleine kampjes opruimen krijgen ze toch niet voor elkaar..  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.