‘Omgaan met een veranderd persoon na een beroerte’

Zwolle – De zorgketen na een beroerte – regio Zwolle en het Steunpunt vrijwilligerswerk en informele zorg Zwolle organiseren themabijeenkomsten die te maken hebben met de gevolgen van een beroerte (CVA).

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor partners, familieleden en/of mantelzorgers van mensen die een beroerte (CVA) hebben gehad omdat een beroerte niet alleen impact heeft op het leven van degene die de beroerte heeft gehad, maar ook op het leven van de anderen in zijn / haar omgeving. De volgende bijeenkomst is op woensdag 3 oktober 2012 en heeft als thema: “Omgaan met een veranderd persoon”. Er zal worden ingegaan op karakterveranderingen die het gevolg zijn van een beroerte.

In de hersenen zit het karakter en de persoonlijkheid: het geheel van kenmerken en eigenschappen dat bepaalt wie de persoon is, hoe hij zich gedraagt, en waarin hij zich onderscheidt van iemand anders. Als er door een hersenaandoening (zoals een beroerte) iets misgaat in de hersenen, kunnen er veranderingen optreden in het karakter en de persoonlijkheid. Deze veranderingen in iemands emoties en gedrag zijn de minst zichtbare gevolgen van een hersenaandoening, maar wellicht de meest ingrijpende omdat ze alle sociale relaties beïnvloeden

De bijeenkomst wordt gehouden in De Vogellanden, centrum voor revalidatie, Hyacinthstraat 66a, 8013 XZ Zwolle. Aanvang 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.15 uur) en de bijeenkomst zal tot ca. 21.30 uur duren. De toegang is gratis, inclusief thee of koffie.

Belangstellenden worden verzocht zich uiterlijk maandag 1 oktober aan te melden bij de Stroke Service regio Zwolle. Dat kan telefonisch via 038-4243993 of 06-30812749. Of per e-mail: tssz@careketens.nl

Artikel delen: