SWZ start met bouw 28 sociale huurwoningen

Zwolle – Woningstichting SWZ start vandaag met de bouw van 28 sociale huurwoningen in Stadshagen, in de wijk Breecamp-Oost. In dit project komen ook zes Wmo-woningen. De aannemer is Nikkels bouwbedrijf bv uit Twello, de architect is Henk de Velde van De Velde Architecten uit Kampen. De architectuur van de woningen is bijzonder, met statige gevels en een hoog afwerkingniveau. De oplevering is naar verwachting juli 2013. In het eerste kwartaal van 2013 start de verhuur van de woningen via De Woningzoeker.

swz_28_huurwoningen_stadshagen.jpg 
Breecamp-Oost, Havezate

Breecamp-Oost is één van de uitbreidingslocaties van de wijk Stadshagen. Het is een aantrekkelijke buurt met ruime kavels en een gevarieerd aanbod aan woningen. De te realiseren huurwoningen zijn centraal gelegen in Breecamp-Oost en liggen op een verhoging in het landschap. Net zoals dat vroeger het geval was bij de havezate: een voornaam landhuis dat vaak hogerop lag in de polder. Hieraan ontleent het project dan ook zijn naam.

Duurzame woningbouw
Het project voldoet aan alle duurzaamheidseisen van de gemeente Zwolle die op dit terrein, 
net als SWZ, een hoog ambitieniveau heeft. De woningen worden aangesloten op de biomassacentrale van BeGreen, die op dit moment in Breecamp-Oost gebouwd wordt en binnenkort gereed is. De woningen zijn goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Mede door deze maatregelen komt de energieprestatiecoëfficient (EPC) uit op 0,27. Dit is ruim 50% lager dan de huidige bouwbesluiteis (0,6). Hoe lager de EPC, hoe duurzamer de woning. Door energiebesparing en toepassing van duurzaam opgewekte energie wordt het gebruik van fossiele brandstoffen beperkt. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de vermindering van de Nederlandse uitstoot van CO2.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.