Start project Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Muziekwijk

Zwolle – Maandagmiddag vond in aanwezigheid van wethouder Dannenberg op de bouwplaats in de Muziekwijk de aftrap plaats van het mens- en milieuvriendelijke project, bestaande uit totaal 19 eengezinswoningen en 17 appartementen, dat wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf Van der Maazen. Woningstichting SWZ en MMWT zijn verheugd met de start bouw van het project Mens- en Milieuvriendelijk Wonen. Het programma werd gestoord door een immense hoosbui. De meeste mensen konden schuilen in de nabijgelegen wijkboerderij De Klooienberg. Bijna alle woningen zijn verkocht of verhuurd: er is nog 1 koopwoning beschikbaar.

 muziekwijk_2.jpg

Het project wordt gerealiseerd dichtbij het Zwarte Water en wijkboerderij De Klooienberg. Bijzonder aan het project is de keuze voor mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen. Bij de bouw worden veel natuurlijke materialen gebruikt. De woningen worden gebouwd in een U-vorm rondom een gemeenschappelijke binnentuin. Deze kindvriendelijke binnentuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten is een belangrijk element binnen het project. Naast deze gezamenlijke binnentuin hebben bewoners van de grondgebonden woningen een eigen tuintje. Meer informatie over de woningen en de vereniging is te vinden op http://www.muziekwijkzwolle.nl/ en http://www.mmwtzwolle.nl/.

muziekwijk_5.jpg

muziekwijk_4.jpg

muziekwijk_1.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

impressie20mmwt.jpg

muziekwijk_3.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Wat hebben die wethouders toch grandioze baantjes de ene opening of in gebruiksname na de andere met zoals hier ook weer een glaasje erbij.En dan ook nog goed betaald worden al met al het mag wat kosten .En dat onder het motto mens en milieuvriendelijk wonen je blijft lachen om dit motto .Als je om je heen kijkt langs de openbare weg is het milieu nergens meer vriendelijk ogent want er wordt links en rechts alles van zich afgesmeten .We leven in een wegwerp maatschappij van blikjes en kartonnen verpakkingen die je buiten in de plantsoenen weer vind


  ⚠️ Meld

 2. Hee Pieters,

  Je weet niet waar je had over hebt.
  Dankzij die wethouders is het ons wel gelukt een eigen project te realiseren.
  En ga verder eens bij jezelf kijken….

  Insider


  ⚠️ Meld

 3. wat leuk Pieters, dat je mje mening geeft over project mens en milieuvriendelijk wonen (dat nog gebouwd moet worden, maardat terzijde). Alleen jammer dat je niet precies weet waar je het over hebt. het is inderdaad jammer dat men van alles van zich afgooit in de natuur, maar dat is niet wat hier bedoeld wordt. Bij dit project gaat het om huizen die vervaardigd zijn van materialen die op milieuvriendelijke wijze gemaakt zijn. ook zal er geen gasaansluiting in de huizen zijn, alleen electra. In de wijk zullen de mensen uit het project een boomgaard in de wijk onderhouden en zo de kinderen leren dat appels niet bij C1000 groeien. Er zal in het project ook een binnentuin komen waar iedereen van harte welkom is. Kom langs als het klaar is zou ik zeggen. Dat lijktt me meteen een mooi moment om je mening te vormen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.