Zwolle Hanzefest nieuw winterevenement

Zwolle – "We zijn een rijke stad. Wij, de 122.000 inwoners, maken de stad. Zoveel mensen, zoveel talenten, zoveel kennis. Vele talenten maken een bruisende, diverse, aantrekkelijke stad". Voor 8 en 9 december 2012 zoekt Xplosief contact met de winkelier, cafébaas, muzikant, theatermaker, restauranthouder, kunstenaar, en koordirigent voor een nieuw winterevenement, Zwolle Hanzefest 2012.

In het weekeinde van 8 en 9 december staat Zwolle wat Xplosief betreft op haar kop voor een nieuwe evenement, een winterwonderlandschap waar Nederland van kan komen genieten. De beoogde locaties zijn de bekende pleinen in Zwolle, zoals het Rodetorenplein, het Grote Kerkplein, de Nieuwe Markt en het park bij de Potgietersingel. De inhoud bestaat uit cultuur, een kunstmarkt, muziek en het IJsbeeldenfestival. Zwolle Hanzefest wordt geproduceerd door Xplosief, in opdracht van de Gemeente Zwolle.

De Nieuwe Hanze

Zwolle verbindt haar roemruchte verleden als Hanzestad met een nieuwe toekomst voor de Hanze: de Nieuwe Hanze. Rivieren worden aangevuld met rails, en die verbinden nieuwe steden, dwars door het Nieuwe Land. De Nieuwe Hanze gaat over samenwerken en ondernemen, je blik naar buiten gericht. De blauwdruk uit het roemruchte verleden is aktueel in deze tijd. Hanze 3.0 is kansen grijpen, over je eigen grenzen kijken en samen sterk staan in de nieuwe tijd.

Beeld van Hanzefest 2012

Stadspark Potgietersingel – Bezoekers wanen zich op en achter ‘de Sukerbulte’ in een sprookje vol muziek, poëzie en kunstzinnige installaties. Door het oude park slingert een lint van sfeervolle, verwarmde, tenten vol afwisselende kleine cultuuruitingen.

De Nieuwe Markt – Rustpunt en kunstmarkt. Sfeervolle plaats om iets lekkers te eten of drinken. De Sassenstraat en haar omgeving lenen zich perfect voor decors met personages die rollen spelen uit de rijke verhalen van de gebroeders Grimm of van Zwolse Hanzeverhalen. Tevens eindpunt van de vertelwandelingen.

Het Grote Kerkplein – De grote podiumlocatie. Met een programma van orkesten, Zwolse muzikanten, dans en koren. Hier willen we de muzikale rijkdom van Zwolle laten zien. Met bijzondere combinaties van Zwolse artiesten.

Rode Torenplein – De tweede editie van het IJsbeeldenfestival staat in het teken van de Gebroeders Grimm. Een team van veertig internationale en Nederlandse ijskunstenaars gaat met behulp van 250.000 kilogram ijs en 250.000 kilogram sneeuw diverse ‘Sprookjes van Grimm’ uitbeelden.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Het gewenste wij-gevoel is in Zwolle helaas beperkt tot een select groepje zwollenaren.
  De overige zwollenaren moet volgens berichten als bovenstaande
  het gevoel gegeven worden dat men erbij hoort. De gemiddelde zwollenaar weet helaas dat dat niet het geval is.
  Zij mogen over de, ongetwijfeld leuke en spannende, gebeurtenissen lezen na afloop in de Swollenaer en of Peperbus. Meedoen no way!


  ⚠️ Meld

 2. Wat een gehuil!! Het is maar net wat je er zelf mee doet of je wilt. Een kunstmarkt lijkt me gewoon gratis. Niet wijzen naar anderen, kijk lekker naar jezelf zeg!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.