De Gasthuizen helpt Las Paljas uit de brand

Zwolle – Het Zwolse orkest Las Paljas is door het fonds De Gasthuizen uit de brand geholpen nadat twee geluidsboxen tijdens een optreden waren gesneuveld. Las Paljas treedt zo’n zestig keer per jaar op voor mensen die zelfstandig niet makkelijk een uitstapje kunnen maken. De voornaamste doelgroep vormen Zwolse woonzorgcentra voor senioren. Zodoende kon dit initiatief rekenen op een financiële bijdrage van het Zwolse fonds De Gasthuizen. 

 

 dg_las_paljas.jpg

 

Met de bijdrage van De Gasthuizen, 900 euro, kon het orkest twee gloednieuwe boxen bekostigen. “We sprongen een gat in de lucht toen we hoorden dat De Gasthuizen deze toekenning deed. Onze muzikanten spelen allemaal op vrijwillige basis en onze optredens doen we voor slechts ietsje meer dan de kostprijs. Las Paljas heeft voor noodgevallen dus geld in kas, maar het houdt niet over. De aanschaf van de boxen zorgde ervoor dat we in één klap door onze reserves heen waren”, vertelt Eef Winterman, penningmeester en trompettist van Las Paljas.

 

11-05-2012_feestavond_voor_55_plussers_75jarig_wvf__01_.jpg

 

11-05-2012_feestavond_voor_55_plussers_75jarig_wvf__03_.jpg

Las Paljas

Las Paljas ontstond veertig jaar geleden toen Zwollenaar Herman Paalman nu en dan bewoners van bejaardencentra verblijdde met zijn pianospel. In de loop der jaren vormde zich een orkestje en er ontstond steeds meer vraag van woonzorgcentra. “Tegenwoordig zijn we met elf man, waaronder twee zangeressen, een floormanager die het hele programma aan elkaar praat en iemand die alles achter de schermen regelt. We spelen allerhande muziek. Van naoorlogse zangers tot Frans Bauer.”

Glunderende gezichten

Tot groot plezier van de toehoorders, weet Winterman. “De mensen klappen, zingen en deinen mee op de muziek. En of ze nou in een rolstoel zitten of niet, aan het eind van een optreden doen ze vaak de polonaise. Er zijn ook wel eens senioren in het publiek die in een bed aan de beademing liggen. Als wij dan dat glunderende gezicht zien, hebben wij als orkest ons doel weer behaald.”

Aanvraag indienen

De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Voor activiteiten, uitstapjes en materialen bijvoorbeeld. Organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op http://www.degasthuizen.nl/.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. dat zou mooi zijn ,vanavond spelen we in Hattem ,Hof van Blom .In Oktober 5 keer dus je ziet de behoefte is er ,dus Uw stem is hard nodig


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.