Landelijke primeur van Bokbier Introductie

Zwolle – Een bonte stoet van paardenkarren, muziek en een stadsomroeper laat op donderdag 4 oktober weten dat er in Zwolle weer bokbier wordt geschonken. Raspaarden van Grolsch, Palm en Heineken lopen een verschillende route langs 23 kroegen in de binnenstad, waar deelnemers hun eerste ‘bokje’ van het jaar mogen proeven.

bokbier-3.jpg

Primeur voor Zwolle is dat het dit jaar de eerste stad is in Nederland waar het bokbier mag worden geschonken. Om 17.00 wordt het bokbier traditioneel van een schip op de kade van het Rodetorenplein gehesen. Vervolgens beginnen de 3 verschillende kroegentochten vanaf de Grote Markt (vóór de VVV), is tevens het centrale hoofd haltepunt voor de huifkarren met nog een 6 tal andere opstappunten. Het publiek kan hier opstappen om naar een café gebracht te worden. In de verschillende cafés kunnen liefhebbers genieten van een bokbiertje en lekkere bijpassende hapjes. In ieder café wordt het publiek een bokbiertje aangeboden om te proeven. De drie verschillende loop routes met nog meer info staan op onze internetsite: www.hesz.nl.

Route 1

Café Stapp`s Inn, Het Vliegende Paard, Café Sam, Café de Pul, Café Bosch, Las Rosas, Belgische Keizer, `t Swolsch Café, Vier Jaargetijden en de Harmonie.

Route 2

de Abdij, de Gezelligheid, the Livingroom, de Hetebrij, Bonne Femme, Sally O`Briens, Hoogh, Grandcafé Public, het Proeflokaal en eetcafé de Kleine.

Route 3

het Beugeltje, Lunchroom Blocks en `t Kroegje                                                  

Opstaphaltes huifkarren:

1  Grote Markt

2  Voorstraat (halverwege)

3  Jufferenwal (ter hoogte Café Bosch

4  Melkmarkt (ter hoogte van museum)

5  Gasthuisplein (ter hoogte van de Gezelligheid)

6  Nieuwe Markt ( ter hoogte van Hetebrij)

7  Blijmarkt ( ter hoogte van Public)

Artikel delen: