ODW: Landstede en Duurzaam24 TV slaan handen ineen

Zwolle – Overijssel als duurzame wereld in beeld brengen en op de kaart zetten via de modernste media. Dat is in grote lijnen het idee van Landstede en Duurzaam24 TV. De twee partijen ontvouwen op woensdag 17 oktober bij Landstede aan het Dokterspad in Zwolle hun plannen. In een interactieve TV show presenteren ze die aan de buitenwereld. De naam: Overijssel Duurzame Wereld, kortweg ODW.   

Op dit interactieve TV platform krijgen overheid, bedrijven en burgers de mogelijkheid om hun duurzame initiatieven, projecten, producten en diensten gratis te promoten via Interactieve TV programma’s. Daarnaast kunnen ze hun initiatief door duurzame crowdfunding financieren en organiseren, wat de kans op succes vergroot. Hiervoor worden in de komende maanden audities georganiseerd in de provincie Overijssel. Kortom; samen werken, samen promoten en samen investeren in de duurzame toekomst van Overijssel middels deelname in diverse regionale duurzame bedrijven en lidmaatschap in de duurzame ODW coöperatie.

Om bovenstaande zaken te ondersteunen worden op 17 oktober een drietal TV programma’s opgenomen met de volgende thema’s:

TV Opname 1:

woensdag 17 oktober 10.00 – 11.00

Onderwerp: hoe verduurzaam ik de financiering van mijn start-up bedrijf? Hierbij wordt met een aantal innovators, informal investors, venture capitalists en prominenten ingegaan op middelen als duurzame ‘crowd-funding’ en co-financiering. Doel: hoe kun je het slagingspercentage van startende bedrijven verhogen?

TV Opname 2:

woensdag 17 oktober 14.00 – 15.00

Onderwerp: hoe schep ik duurzame werkgelegenheid in crisistijd? Hierbij wordt aan de hand van een aantal voorbeeldcases ingegaan op de vraag hoe vandaag studenten en ondernemers kunnen samenwerken in Talent Shops, Shop In a Shop en Pop Up Shops.Doel: het creëren van duurzame bedrijvigheid en werkgelegenheid middels het oprichten van een ODW coöperatief mobiliteits- en voordeelplatform.

TV Opname 3:

woensdag 17 oktober 16.00 – 17.00

Onderwerp: hoe transformeren we Overijssel in een Eetbare Tuin Provincie? Overijssel staat bekend om zijn vele duurzame natuur, landbouw en veeteelt projecten. In dit programma laten we zien hoe boeren, wijk- en buurtcorporaties en burgers vandaag actief bezig zijn met de bouw van Groene Gemeenten, City Farming en Window Farming.

Doel: vergroten van bewustzijn dat gezonde voeding en beweging enorme effecten heeft op arbeidsproductiviteit, gezondheid en levensgeluk.

De televisieopnames van bovenstaande drie onderwerpen zijn op 17 oktober 2012 gratis te bezoeken in de Theaterstudio bij Landstede aan het Dokterspad in Zwolle. Tijdens deze opnames kan iedereen in Overijssel (interactief) meestemmen, meebeslissen, investeren en meedoen aan de realisatie van Overijssel Duurzame Wereld. Iedereen kan mee bepalen hoe Overijssel er in de komende jaren uit zal gaan zien.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.