Menso Alting maakt met evenement studieswitch mogelijk

Zwolle – Op de middelbare school moet er een grote keuze gemaakt worden over een eventuele vervolgstudie. Deze vervolgstudie moet gekozen worden op basis van interesses en persoonlijkheid: wat vind ik leuk en wat past bij mij? Deze keuze kan overhaast gemaakt worden, waardoor er een verkeerde vervolgstudie wordt gekozen. Het ROC Menso Alting in Zwolle probeert dit te voorkomen. Elke eerstejaarsstudent die zich aanmeldt bij een opleiding in de sector Economie op het ROC Menso Alting start een project waarbij deze student in aanraking komt met alle opleidingen binnen de economische sector.

Dit project resulteert in het Geen woorden maar daden – evenement. Deze happening vindt plaats op woensdag 3 oktober. Vier weken geleden hebben verschillende groepjes eerstejaarsstudenten een goed doel gekozen dat zij gaan promoten tijdens het evenement. Voor deze promotie hebben zij zich moeten voorbereiden op verschillende punten. Zo zijn zij in aanraking gekomen met opdrachten vanuit verschillende opleidingen. Tijdens het evenement presenteren de eerstejaarsstudenten hun goede doel. Hierbij kan gedacht worden aan doelen als Compassion, Red een Kind, Kika en het Astma Fonds. Overigens dragen niet alleen de eerstejaarsstudenten een steentje bij aan dit evenement. De secretaresses uit het tweede leerjaar hebben het complete evenement georganiseerd.

Om te zorgen voor een onvergetelijke middag vindt er om 14.00 uur op het schoolplein van ROC Menso Alting een spectaculaire opening plaats. Tot 15.45 uur kunnen bezoekers door middel van sterren hun stem uitbrengen op het groepje met de beste promotiestand. Om 16.00 uur vindt hiervoor een prijsuitreiking plaats. Het geld dat deze middag wordt opgehaald gaat naar het goede doel van de winnende stand.

Artikel delen: