Zondag start de eerste marathon van Zwolle

Zwolle – Zondag 30 september is het zover, de eerste marathon van Zwolle gaat dan van start! Om 10.30 uur geven de burgemeesters van Zwolle en Hattem in het IJsseldelta stadion van Zwolle gezamenlijk het startsein voor de marathon. De ruim 1000 deelnemers volgen een parcours dwars door de prachtige IJsseldelta.

logomarathon.jpg

Het geheel verharde en verkeersvrije parcours loopt via de Hanzegemeenten Zwolle, Kampen en Hattem. De route door de IJsseldelta biedt de deelnemers een natuurlijke en weidse omgeving met veel groen. De IJsseldelta is een prachtige zoetwaterdelta en heeft unieke natuur- en cultuurhistorische waarden. De deelnemers finishen ook in het IJsseldelta stadion. Bijzonder aan deze marathon is dat er zowel topsporters als beginnende lopers deelnemen. Voor de gevorderde (wedstrijd) duurloper is er de hele marathon met een afstand van 42,195 km.

Daarnaast wordt de duo-marathon in estafette 2 x ca. 21,1 km gelopen. Voor de beginnende loper is de quatro-marathon in estafette 4 x ca. 10,5 km. Opgenomen. De laatstgenoemde variant wordt ook als businessrun gelopen.

De organisatie steunt deze dag een drietal goede doelen met een financiële bijdrage, te weten: Join The Pipe, PEC Zwolle United en Intermezzo. Voor meer informatie: www.marathonzwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.