Themabijeenkomst ‘Jongere zijn in Zwolle-Zuid’

In Zwolle-Zuid is op 6 juni 2007 in het jongerencentrum ReZet een themabijeenkomst over ‘Jongere zijn in Zwolle-Zuid’. Het is een bijeenkomst om te laten zien wat jongeren beweegt, waar zij mee bezig zijn en hoe jong en oud soms tegenover elkaar staan.

Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee klaar en is er tijd om kennis te nemen van wat er zoal gebeurt op het gebied van ‘Veilig opgroeien in Zwolle Zuid’, niet alleen voor de jeugd, maar ook voor ouders. De avond vindt plaats in het jongerencentrum ReZet, Van der Heydenstraat 10 in Zwolle-Zuid.

Programma

20 00 uur            Bruisend Begin

20.10 uur                      Gesprek tussen jong en oud door interactief theater met medewerking van een aantal betrokken wijkbewoners en doe-theater ‘De Lichte Kwelling’. Het zoeken naar grenzen en het experimenteren met gedrag door jeugd wordt vaak ervaren als overlast door andere wijkbewoners. In een aantal gevallen is dat ook zo. Maar veel jongeren zijn ook op een positieve manier bezig met hun toekomst. Helaas wordt dat niet altijd herkend.

21.15 uur            Ontdek de Dojo Zwolle-Zuid, een activiteit in de wijk die zo’n 200 jongeren uit de wijk trekt!

21.30 uur            Kordaat einde

Na 21.30 uur zijn er ook nog verschillende presentaties van jongeren te zien. De bijeenkomst is een samenwerking van Travers Jongerenwerk Rezet, Adventskerk en de gemeente Zwolle.

Artikel delen:

Reageer