Oplevering energiezuinige woningen Ravelijnstraat

Zwolle – Woensdagmiddag zijn de 29 zeer energiezuinige woningen aan de Ravelijnstraat in Frankhuis (Stadshagen) officieel opgeleverd. Wethouder Erik Dannenberg droeg de woningen symbolisch over aan drie kersverse bewoners van de Ravelijnstraat, de heren Taconis, Sanders en Lacroes die tevens energiecoaches zijn. Dit gebeurde op bijzondere wijze en met een specifieke boodschap.

 

26-09-2012_duurzaam_wonen_ravelijnstraat_05.jpg

Een grote buizerd werd ingezet voor het officiële moment. Deze daalde van grote hoogte neer op de arm van Erik Dannenberg. Een prachtig schouwspel, maar wel even spannend voor de wethouder. Aan de poot van de vogel zat een briefje voor drie energiecoaches van Ravelijnstraat. Symbolisch werd hiermee de duurzaamheidsambitie overgedragen aan de bewoners van de Ravelijnstraat met als boodschap bewust om te gaan met de energie in de woningen met het hoogste energielabel. Woningcorporatie Openbaar Belang, eigenaar van de woningen, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In de gemeente Zwolle en Bouwbedrijf Salverda hebben zij een goede partner gevonden voor het realiseren van de duurzaamheidsambities.

26-09-2012_duurzaam_wonen_ravelijnstraat_03.jpg

26-09-2012_duurzaam_wonen_ravelijnstraat_01.jpg

26-09-2012_duurzaam_wonen_ravelijnstraat_06.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

“De woningen zijn bijzonder energiezuinig en behoren daarmee tot de energiezuinigste woningen in Zwolle,” zegt Ronald van Lith, Manager Vastgoed van Openbaar Belang trots. “Dat komt omdat de woningen veel zwaarder dan wettelijk vereist zijn geïsoleerd en gebruik wordt gemaakt van energiezuinige installaties. Al deze maatregelen zijn belangrijk voor het realiseren van lagere woonlasten voor de bewoners en het leveren van een bijdrage aan het milieu. Met de inzet van de energiecoaches Sander Taconis, Frans Sanders en Ingemar Lacroes nemen zij het duurzaamheidsstokje over en wordt gewerkt aan bewustwording van energieverbruik voor alle bewoners van de Ravelijnstraat. En daar beginnen ze vanmiddag al mee. Aansluitend op de het opleveringsfeest organiseren zij gisteravond een energiequiz voor alle bewoners”.

26-09-2012_duurzaam_wonen_ravelijnstraat_04.jpg

26-09-2012_duurzaam_wonen_ravelijnstraat_02.jpg

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Belachelijk dat ze dit energiezuinige woningen noemen waar de ene energie bespaart wordt wordt de andere energie weer opgebruikt.Daarmee bedoel ik dat de mensen energie zuinig gaan wonen en je er auto,s voor d deur ziet staan die om ze van brandstof te voorzien weer energie verbruiken . Want om brandstof uit olie te raffineren is enorm veel energie nodig .Dus al met al waar je het ene bespaart verbruik je het andere weer op de weg


  ⚠️ Meld

 2. Ik begrijp sowieso niets van dit bericht. Willen ze nu applaus omdat het dak een centimeter dikkere isolatie heeft dan wettelijk is toegestaan?
  Dus als ik ook iets meer doe dan dat wettelijk toegestaan is krijg ik ook applaus ? 🙂
  MAar goed, als je dan toch reclame wil maken onder het mom “energie” doe er dan een rij zonnecelletjes op.
  Prachtige lege daken zie ik daar!


  ⚠️ Meld

 3. Energiezuinige installaties ???

  Wat moet daarbij voorstellen concreet ?.

  Dat er geen zonnepaneeltjes op dak liggen snap ik ook niet is tegenwoordig zeer aantrekkelijk omdat nou juist wel te doen om energie te sparen/opwekken.


  ⚠️ Meld

 4. Als 1 vd bewoonsters ( die overigens alleen maar n fiets heeft) van deze straat, kan ik melden dat er zeker ook nog zonnepanelen op onze daken komen. Op 1 vd hoekwoningen zitten ze er al op. De rest volgt nog
  Verder is er geen gasaansluiting en koken we daarom elektrisch. We hebben vloervetearming dmv een warmtepomp en hebben we 3 dubbel glas..
  Ik ben erg tevreden met dit project en hoop hier nog lang te wonen.


  ⚠️ Meld

 5. Deze woningen zijn voorzien van energiezuinige warmtepomp (bodemwarmte). Tripleglas, binnenkort zonnepanelen. Op zon gesitueerde beglazing. Afval douchewater warmt nieuw water op.. Etc etc… Woningen zijn A++ en behoren daarmee bij de toppers op energie gebied.
  Ps: anders dan de laatste foto doet vermoeden, staan er diverse moderne autos met blue motion technologie etc.
  Ik zou zeggen: kom eerst even buurten en plaats daarna uw bericht. 🙂

  Een Bewoner van dit unieke project.


  ⚠️ Meld

 6. Erg leuk zo,n A++ woning maar geen gas aansluiting >:(

  Wat kost elektrisch koken wel niet en die verwarming gaat dan via Be Green wat ook extra kost ???

  Voor duidelijkheid ik woning in A woning met 6 personen en verbruik 600 m3 gas kook op gas/oven en wasmachine is op warmwater aangesloten.

  Wat zijn energie koste van zo,n woning per maand ?  ⚠️ Meld

 7. Koken doe ik op inductie. Er is dus geen gasaansluiting. 🙂 De woning is begin juli opgeleverd en sindsdien is de teller van electra (dag+nacht samen) ongeveer 900 kWh. (Daarbij opgemerkt dat ik nog enkele oude halogeenlampen heb die nog vervangen moeten worden en een oude vaatwasser en koelkast die nog vervangen moeten worden.) En uiteraard… de zonnepanelen komen nog. Die gaan in elk geval voldoende opleveren om de warmtepomp van stroom te voorzien en mogelijk meer, maar die cijfers zijn nog niet exact bekent.
  De hele woning heeft vloerverwarming, welke dus door de warmtepomp kan verwarmen, maar ook koelen, afhankelijk van de buitentemperatuur die wordt gemeten. We hebben het over grote woningen. De woningen hebben 4 slaapkamers en er is weinig verschil tussen gezinnen met 2 kinderen en mensen zonder kinderen. (Er is al enige vergelijking geweest).
  Ook het warm water wordt via aardwarmte verwarmt.

  Maar het is verder niet mijn bedoeling om hier een grote discussie te gaan voeren. Een ieder mag zijn mening hebben, ik geef enkel wat extra informatie welke in het artikel niet stond. Waardoor misschien anders gekeken gaat worden naar het geheel. Maar ieder mag zijn mening houden. 😉


  ⚠️ Meld

 8. @Bewoner,

  Ik kijk altijd verder naar energiezuinige woningen zgn,nulwoningen zijn er nog niet in Zwolle.Maar het moet wel werken al die mooie voorzieningen energiezuinig dan denk ik ook aan de portomonee.

  Maar 900 KWh in slecht 3 maanden ook zomer maanden vindt erg hoog.Komt mede door hoge stroomverbruik van het koken op inductie.


  ⚠️ Meld

 9. Quote:
  En uiteraard… de zonnepanelen komen nog. Die gaan in elk geval voldoende opleveren om de warmtepomp van stroom te voorzien en mogelijk meer, maar die cijfers zijn nog niet exact bekent.
  De hele woning heeft vloerverwarming, welke dus door de warmtepomp kan verwarmen, maar ook koelen, afhankelijk van de buitentemperatuur die wordt gemeten. We hebben het over grote woningen. De woningen hebben 4 slaapkamers en er is weinig verschil tussen gezinnen met 2 kinderen en mensen zonder kinderen. (Er is al enige vergelijking geweest).
  Ook het warm water wordt via aardwarmte verwarmt.

  Klinkt erg mooi zo,n project maar ik zou daadwerkelijk verbruik willen weten van zo,n warmtepomp en opbrengst van zonnepanelen dat is toch bekent. Er zijn genoeg voorbeelden van dit soort projecten waar men achteraf veel meer energie gebruikte dan men had beloofd.

  Ik zie wel dat bewoners alles direct geloven de energiezuinigste woning van Zwolle direct voor waar aannemen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.