Directeur PEC Zwolle baalt van ophef over uitspraak

Zwolle – Algemeen directeur Edward van Wonderen van PEC Zwolle baalt van de enorme ophef in de Nederlandse media over zijn kritische bericht op Twitter over Ola Toivonen. Dat zegt Nu Sport donderdag. De beleidsman vond het gedrag van de Zweedse aanvaller tijdens het duel tegen Feyenoord onacceptabel en noemde hem onder meer een ‘mafkees’.

De berichten van Van Wonderen schoten in het verkeerde keelgat bij PSV-trainer Dick Advocaat. "Een of andere misfit uit Zwolle, waar nog nooit iemand van had gehoord, moest ook zo nodig wat over Toivonen zeggen." Van Wonderen wil de zaak nu laten rusten. "We betreuren de ophef, maar hebben afgesproken verder niet mee te gaan in deze hype. We blijven boven de materie staan en focussen ons op de club, die genoeg tijd en energie vergt. Dit weekeinde hebben we de belangrijke uitwedstrijd tegen Willem II en daar gaat al onze aandacht naartoe."

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Laat zich als een tiener verleiden op twitter. Dan janken als er ophef over komt. O.a. van de trainer die natuurlijk altijd zijn speler in bescherming neemt.

  Van Wonderen wil de zaak nu laten rusten.

  en

  “We betreuren de ophef, maar hebben afgesproken verder niet mee te gaan in deze hype. We blijven boven de materie staan

  De zelfveroorzaakte ophef dus…..maar we gaan niet mee in de zelfveroorzaakte hype…..Nee, we staan boven de zelfveroorzaakte materie.

  “beetje dom”
  “slip of the finger”
  “sorry” allemaal te moeilijke woorden?

  Nou ja, hopen dat ze winnen. Stuur een afgevaardigde mee om er getuige van te zijn.


  ⚠️ Meld

 2. Prima uitspraak. Dat schijnheilige, voorbeeldfunctie achtig gedoe altijd komt mij soms de strot uit. Toivonen breekt nog eens iemands been, ik ben blij dat de media aandacht zo vergroot wordt en dat de scheidsrechters eindelijk eens wat meer op hem gaan letten.


  ⚠️ Meld

 3. De directie en het bestuur van PEC Zwolle betreuren de ophef die is ontstaan, naar aanleiding van een twitterbericht door haar Algemeen Directeur Edward van Wonderen afgelopen zondag, met betrekking tot de speler Toivonen van PSV.

  Het ligt niet in het karakter van de club om (vertegenwoordigers van) een collega vereniging onheus te bejegenen. De betreffende tweet was dan ook een eenmalige misser en de club beschouwt dit dan ook als een ongelukkig incident.

  Edward van Wonderen
  Algemeen Directeur PEC Zwolle

  Adriaan Visser
  Voorzitter PEC Zwolle  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.