Chariton ‘huisband’ bij Popfront

Zwolle – Chariton ‘huisband’ bij Popfront Sinds februari 2012 is Chariton de "huisband" bij het Popfront in Zwolle. Dit houdt in dat zij hier vier dagen per week stage lopen. Tijdens deze stage krijgen zij begeleiding zodat zij zich kunnen ontplooien als een professionele band. Hierbij krijgen zij coaching van verschillende artiesten en programmeurs. Daarnaast kan Chariton ervaring opdoen in het organiseren van muzikale evenementen, zodat de band ook weet hoe het er aan de andere kant van de podiumwereld aan toegaat.

chariton.jpg

De band is ontstaan op het Deltion College. Hier volgen alle vier de muzikanten de opleiding Artiest Muziek Uitvoerend. Popfront heeft haar deuren voor deze band geopend zodat zij zich hier kunnen uitleven in de muziek. Onderdelen van de stage zijn o.a. schrijven van eigen werk, optredens regelen, opnames maken en vrijwel alles wat erbij komt kijken als je een band start. Hierbij krijgen zij coaching van verschillende artiesten en professionals uit de muziekindustrie. Op dit moment heeft de band zijn eerste half jaar stage er al op zitten. In dit half jaar hebben zij veel bereikt waaronder een eigen EP opname en cd productie, verschillende optredens in en rondom Zwolle, opbouwen van een eigen repertoire en het maken van promotie materiaal.

Naast het spelen in de band zijn de leden ook ambassadeurs van het Popfrontcafé. Iedere vrijdagmiddag is dit in Zwolle de plek waar muziekliefhebbers en muzikanten hun hart op kunnen halen. Onder de noemer Popfrontcafé opent Popfront haar deuren om te fungeren als een informeel café waar je alles te weten kan komen over het muziekvak. Elke eerste vrijdag van de maand komt Pauluz van Plato langs om de nieuwste albums met je door te spreken. De laatste vrijdag van de maand is het losgaan op de vetste beats tijdens DUBfront en tussendoor zijn er items als Aan ’t Woord en showcases. Tijdens het item Aan ’t Woord komt een beroepsmuzikant vertellen over zijn leven in de muziek.

Artikel delen: