Kunstwerk voor De Klokkengieter

Zwolle – Woningstichting SWZ heeft voor Stichting JP van den Bent een appartementengebouw aan de Klokkengieterlaan in Stadshagen gerealiseerd. De officiële opening van De Klokkengieter werd vorige week gevierd.

klokkengieter.jpg

De bewoners van het kleurrijke pand zijn cliënten van de JP van den Bent Stichting (mensen met een verstandelijke beperking). Zij hebben de opening aangegrepen om de direct omwonenden met veel trots hun nieuwe woning te laten zien. De nieuwe appartementen worden sinds april bewoond en de bewoners hebben even de tijd genomen om te wennen aan de nieuwe woonsituatie. Bij de start van de bouw een jaar geleden hebben de bewoners allemaal een eigen kunstwerkje gemaakt. Kunstenares Marit Otto heeft hiervan weer één nieuw kunstwerk gecreëerd. Dit kunstwerk krijgt een opvallende plek in de hal.

klokkengieter_2.jpg

In het complex zijn 17 appartementen en 2 gezamenlijke ruimten. Groothuis uit Genemuiden heeft dit woonzorgcomplex gebouwd. Architectenbureau 19 het atelier heeft het markante gebouw ontworpen. Opvallend is dat de uitstraling van dit nieuwe gebouw niet een standaard woonzorgcomplexuitstraling is. Het heeft een stenen kopgevel, een transparant glazen trappenhuis en de rechte vleugel bevat panelen in verschillende tinten groen. Het complex past heel goed bij de gebouwen in de directe omgeving, zoals basisschool De Sprankel.

Artikel delen: