MaS-markt voor Matschappelijke Stage

Zwolle – Maatschappelijke organisaties kunnen op de MaS-markt op woensdag 31 oktober hun vacatures voor maatschappelijke stagiairs op ludieke wijze presenteren. Op de MaS-markt komen scholieren van alle Zwolse middelbare scholen om zich te oriënteren op stageplekken. Dit is voor organisaties dé kans om jonge vrijwilligers aan te trekken. 

Middelbare scholieren doen tegenwoordig als onderdeel van hun schoolprogramma 30 uur Maatschappelijke Stage (MaS) bij een maatschappelijke organisatie, zoals buurtcentra, stichtingen, (sport)verenigingen, onderwijsinstellingen en goede doelen. Zo maken ze kennis met vrijwilligerswerk en zetten ze zich in voor een ander. Zij worden gezien als de vrijwilligers van de toekomst. Maatschappelijke organisaties kunnen vanaf 14.45 uur op de MaS-markt terecht om hun stand in te richten. Vrijwilligerscentrale Zwolle nodigt de organisaties uit om hun stand op een ludieke manier in te richten. Eventuele wensen voor de standplaats kunnen deelnemende organisaties doorgeven bij aanmelding. 

Organisatie

De organisatie van de Mas-markt is in handen van Vrijwilligerscentrale Zwolle, in samenwerking met de school voor voortgezet onderwijs het Meander College. Deze vijfde editie van de MaS-markt vindt plaats op woensdag 31 oktober tussen 15.30 en 17.00 uur in het Meander College aan de Dobbe 37 in Zwolle.

Doe mee!

Maatschappelijke organisaties kunnen zich tot 15 oktober aanmelden voor de MaS-markt. Dat kan via info@vrijwilligerswerkzwolle.nl, (038) 422 52 00 of http://www.maszwolle.nl/.

Aan de slag met de MaS

Maatschappelijke organisaties die nog niet actief zijn met maatschappelijke stagiairs worden indien nodig op weg geholpen door Vrijwilligerscentrale Zwolle (VCZ). VCZ is de specialist op het gebied van vrijwilligerswerk en de Zwolse MaS-makelaar. VCZ brainstormt graag mee over mogelijkheden om de MaS een plekje te geven binnen maatschappelijke organisaties.

Kijk voor meer informatie ook eens op http://www.maszwolle.nl/.

Artikel delen: