Theaterrondleidingen in Vrouwenhuis

Zwolle – In museum Het Vrouwenhuis aan de Melkmarkt 53 te Zwolle worden tijdens de Maand van de Geschiedenis op donderdag 4 en 25 oktober om 15.00 en om 16.00 uur twee bijzondere theaterrondleidingen gehouden. Het thema Arm & rijk van de Maand van de Geschiedenis is bij uitstek van toepassing op het (Oude) Vrouwenhuis.

aleida_greve.jpg
Foto: Rodrigo Maori

Tijdens deze theaterrondleidingen leiden twee bewoonsters van het huis, Aleida Greve, de rijke stichteres, en Sientje Jansen, een arme bewoonster rond 1900, rond door het huis. Aleida vertelt over haar plannen met haar huis en over haar leven als welgestelde jongedame rond 1700. Tweehonderd jaar verder in de tijd laat Sientje Jansen het kamertje zien waar zij gratis mag wonen.

Deze theaterrondleiding duurt 45 minuten en de entrée bedraagt 5 euro per persoon, voor kinderen t/m 17 jaar 2,50 euro. Er kunnen maximaal 15 personen mee dus reserveren op tel. 422 48 23 wordt aanbevolen. De ingang is aan de Voorstraat 46. Voor andere theater rondleidingen in oktober kijkt men op de website www.vrouwenhuiszwolle.nl of www.maandvandegeschiedenis.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.