De uitdaging van werken in de zorg

Zwolle – De dag voor de Gehandicaptenzorg op maandag 8 oktober wordt dit jaar bijzonder groots en veelzijdig aangepakt. Regionale zorginstellingen bieden met meer dan dertig workshops, tours en activiteiten een kijkje in de keuken van de gehandicaptenzorg. Want wie kan beter vertellen en tonen hoe waardevol en stimulerend het werken in de zorg is, dan de medewerkers zelf?

De Dag voor de Gehandicaptenzorg wordt georganiseerd door SWAL (Samen werken aan leren). SWAL is een regionaal samenwerkingsverband waarin zorginstellingen voor mensen met beperkingen samenwerken met het regionaal beroepsonderwijs, mbo en hbo in de regio Zwolle, waaronder Landstede, Deltion en Alfa college. Met de slogan ‘Kun jij de uitdaging aan’ wordt op 8 oktober een groot aantal interessante workshops gegeven door medewerkers van zorginstellingen. Op deze manier willen zij laten zien hoe interessant en stimulerend het is om in deze sector te werken. De dag wordt georganiseerd vanuit Landstede met medewerking Philadelphia aan de Fuchsiatraat 1 in Zwolle. Studenten kunnen ’s ochtends om 9 uur tickets halen voor de verschillende workshops.


Workshops uitgelicht

Belangstellenden kunnen bijvoorbeeld een kijkje nemen in de Kruidwisch van Doepark Nooterhof, waar cliënten van Frion samenwerken met Landstedestudenten in de horeca en in de groenvoorziening. Ook kan er een bezoek gebracht worden aan de Werkelaar, waar cliënten van RIBW IJssel-Vecht, Frion, Wezo Flex en scholen voor praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs een werkplek vinden. DE RIBW geeft een workshop over werken met mensen met psychiatrische en/of psychosociale problemen. MEE op Weg is een project waarin mensen met een beperking mogelijkheden krijgen te zien om zelfstandig deel te nemen aan het verkeer.

Deelnemers kunnen ook mee met een tour in de regio langs verschillende locaties waar mensen met een beperking werken of wonen, zoals Grand Café de Werkerwaard (van WijZ, Frion en IJsselheem), de Ingelandhof met achttien bewoners en DC ’t Hagenhuus van Philadelphia. Dagcentra de Golfslag en de Molenkamp van Frion, Activiteitencentrum de Trommel en Rijnlaan van interakt Contouren bijvoorbeeld Wijkboerderij de Eemhoeve. Verder worden er workshop en activiteiten verzorgd door de revalidatiecentrum Vogellanden, Fokus Wonen, Baalderborg, Philadelphia, ROZIJ Werk, Siza, Sprank en De Twijn.

Het programma voor 8 oktober:

09.00 – 09.30 uur Inloop, en inschrijven

09.40 – 09.50 uur Centrale opening in de aula door Gerrit Leene, Regiodirecteur Philadelphia

10.00 – 15.00 uur Workshops en tours

15.30 uur Evaluatie per groep met docent, alle deelnemers krijgen een presentje, gemaakt door cliënten van Philadelphia.

De dag is een must voor iedereen die in de gehandicaptenzorg wil gaan werken en iedereen die een juist beeld wil krijgen van het werk in de gehandicaptenzorg.

Samen Werken Aan Leren (SWAL) is een initiatief van instellingen in de zorg voor mensen met beperkingen Frion, Baalderborg,  Interakt Contour, Philadelphia, Stichting Sprank en het regionaal beroepsonderwijs in de regio Zwolle e.o. Deltion College, Calibris, Gereformeerde Hogeschool, Landstede, Hoornbeeck College,  Alfa College, Christelijke Hogeschool Windesheim. Zij slaan hun handen ineen om voldoende medewerkers in de gehandicaptenzorg in de regio, nu en in de toekomst, op te leiden en te binden aan de zorginstellingen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Zorginstellingen nemen geen mensen aan, ja op een nul uren contract basis.
    Die instellingen zijn commercieel omdat we voor -marktwerking- hebben gekozen.
    Men weet met de alsmaar toenemende onzekere toekomst m.b.t. de zorg niet meer waar ze aan toe zijn.
    Dus neem je geen personeel aan en als er mensen -intrappen- hebben ze erg weinig zekerheid en verdienen een uurloontje waar een kanariepiet nog niet voor uit zijn kooi stapt..    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.