Kinderen rennen voor het ‘Recht op bescherming’

Zwolle – Op 5 oktober doen veel kinderen in Zwolle mee aan de UNICEF Loop. De kinderen rennen rondjes en worden per rondje of voor een totaalbedrag gesponsord door familie, buren en kennissen.

In Zwolle gaan de kinderen weer de benen uit het lijf lopen tijdens de jaarlijkse Unicefloop. De deelnemende kinderen zijn leerlingen van zeven verschillende scholen in Zwolle. Het evenement vindt plaats op het Park de Weezenlanden In Zwolle. Er is een parcours voor de kleintjes en voor de oudere groepen uitgezet. Er is muziek, verzorgt door www.dsa-avl.nl, en voor de kinderen aan het eind een traktatie. ‘Recht op bescherming tegen kinderarbeid’

Onder het motto ‘Recht op bescherming tegen kinderarbeid’ lopen kinderen dit jaar met z’n allen tegen kinderarbeid in Benin. Met de opbrengst van de UNICEF Loop zorgt UNICEF ondermeer voor speel- en leerplekken voor werkende kinderen en praat UNICEF met de regering en mensen in Benin over kinderarbeid. En over de gevaren daarvan. Het is natuurlijk het beste als kinderen echt naar school gaan. Daarom legt UNICEF aan de ouders en de bazen van kinderen uit waarom onderwijs zo belangrijk is. Als er niet genoeg geld is om de kinderen naar school te sturen, dan betaalt UNICEF mee.

UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft hulpprogramma’s in circa 155 landen en komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen. Met als motto ‘Unite for Children’ geeft UNICEF Nederland voorlichting over dit werk en werft daar fondsen voor. Daarnaast lobbyt UNICEF Nederland voor de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Artikel delen: