Man vermist in de wijk Pierik

Zwolle – Sinds 09.15 uur wordt in de wijk Pierik een man vermist uit een zorginstelling. De man is uit het huis weggelopen. Via 1962 deelnemers van Burgernet werd 11.30 uur een zoekactie gestart.

Signalement: stevig manspersoon, grijs haar, bol gezicht, groene trui, draagt een jasje, en heeft een ribbroek aan. De man loopt enigszins voorovergebogen. Indien u de man aantreft, neem dan contact op met de politie via 0900 8844.

UPDATE: Een half uurtje later is de vermiste man in goede gezondheid op de locatie teruggekeerd.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Mij ontgaat ook volledig hoe dat Burgernet nou werkt. Zit ik op steenworp afstand (binnen 1 kilometer afstand van de plek die genoemd wordt), krijg ik geen bericht. Zit ik in Wezep (12 kilometer verderop), dan wel. Heel wazig allemaal……


  ⚠️ Meld

 2. @WFvN, ik ga er vanuit dat Burgernet werkt via het adres dat je bij registratie opgegeven hebt. Zij kunnen natuurlijk niet weten dat jij op een bepaald moment in Wezep (of bijv. in Spanje voor vakantie) bent.

  Je kunt via Burgernet.nl ook een bereikbaarheidsrooster instellen, ik heb bijvoorbeeld ingesteld dat ik tijdens kantooruren geen oproepen wil ontvangen, aangezien ik dan toch binnen zit op mijn werk.


  ⚠️ Meld

 3. @BSMA
  Dat kunnen ze vast wel; de zendmasten waarmee je verbonden bent, geven namelijk veel informatie (uitgaande van dat je een mobiele telefoon hebt maar laat dat nou net het uitgangspunt zijn van Burgernet 😛 )

  Maar los daarvan. Als ik dus GEEN melding krijg van iets wat hemelsbreed nog geen kilometer van mijn woning is (die dus ook opgegeven staat bij Burgernet), op een moment dat ik notabene thuis ben maar wel een melding krijg over iets aan de andere kant van Zwolle terwijl ik in Wezep zit……… dan valt ook dat niet te rijmen met wat jij schrijft (wat heel wat logischer zou zijn inderdaad)


  ⚠️ Meld

 4. 1. De meldkamer van de politie ontvangt een melding. Politie wordt op de melding afgestuurd.

  2. Bij een duidelijk signalement schakelt de meldkamer van de politie op hetzelfde moment Burgernet in.

  3. De centralist van de meldkamer van de politie geeft een bericht door aan alle Burgernetdeelnemers in het gebied van de melding: “Hier volgt een oproep voor Burgernet. Wilt u uitkijken naar -duidelijk omschreven persoon of voertuig- en wilt u bij het zien van persoon of voertuig gratis terugbellen naar 0800- 0011.” De deelnemers ontvangen deze oproep als ingesproken bericht op hun (mobiele) telefoon of als tekstbericht per SMS.

  4. Aan de hand van de door Burgernetdeelnemer(s) gemelde informatie kan de politie het zoekgebied vergroten of verplaatsen.

  5. Het vergroten van het zoekgebied betekent dat de meldkamer van de politie ook Burgernetdeelnemers in aangrenzend gebied inschakelt.

  6. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie.

  Aangezien jij een melding krijgt over iets wat aan de andere kant van Zwolle gebeurt terwijl je in Wezep zit, ga ik er vanuit dat ze in ieder geval niet via de zendmasten kijken wie er van de Burgernetdeelnemers in de buurt is (want dat was je duidelijk niet), maar doen ze het waarschijnlijk op registratieadres in een straal rond de melding. 😛

  Misschien dat ze bij de melding vlak bij je huis wel een klein zoekgebied gehanteerd hebben, ik weet het ook niet, heb ook wel eens een melding niet gehad terwijl ik er vlak bij woon en iemand anders die er beduidend verder vandaan woonde werd wel gebeld…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.