Berkum wint laat maar verdiend bij HZVV

Zwolle – VV Berkum heeft de uitwedstrijd bij HZVV in Hoogeveen verdiend met 1-2 gewonnen maar kreeg dat zeker niet cadeau. Ondanks een overwicht wisten de Zwollenaren lange tijd niet te scoren en HZVV kwam een kwartier voor tijd zelfs op voorsprong. Uiteindelijk wist Berkum met fraaie doelpunten van Youp Kok en Yassine Assa de punten in de laatste vijf minuten toch nog naar zich toe te halen.

berkum_2.jpg
Foto's : Rainer Fröhlich

“We hebben de hele wedstrijd gedomineerd en verdiend gewonnen,” was de mening van Berkum-coach Roeland ten Berge. “We hadden meer moeten scoren maar stonden constant tegen een muur van acht of negen man op te boksen, kom daar maar eens doorheen. We beloonden onszelf te weinig.” Trainer André Blom van de thuisclub kon zich daar in vinden. “Berkum was inderdaad de bovenliggende ploeg,” was de nuchtere constatering van de HZVV-oefenmeester. Berkum zette al direct forse druk, kreeg enkele kansjes en leek na krap een kwartier voor succes te zorgen. Spits Karim Chengachi werd de vrije ruimte in gestuurd, probeerde keeper Stefan Boxma te omspelen en kwam vervolgens ten val. Scheidsrechter Blank vond echter dat er daarbij sprake was geweest van een “Schwalbe” en in plaats van een strafschop kreeg Chengachi een gele kaart.

berkum_1.jpg

berkum_3.jpg

Tot aan de rust was het betere spel voor Berkum dat door snelle combinaties van de hard werkende Chengachi, Bunyamin Özkök en Chris van der Meulen regelmatig de HZVV-defensie ontregelde. De thuisclub kwam vooralsnog steeds met de schrik vrij en liet lange tijd aanvallend niet veel zien. Pas in de 35e minuut kreeg HZVV een eerste serieuze kans maar Frank Strijker zag, vrij voor het Berkum-doel, zijn inzet hopeloos over verdwijnen. HZVV-doelman Boxma hield vervolgens zijn team in de wedstrijd met fraaie reddingen op kansrijk ogende doelpogingen van Özkök.

Na de hervatting ging Berkum door met pressie zetten en de HZVV-verdediging bleef een aantal keren slechts met kunst- en vliegwerk en het nodige geluk op de been. Daarna ontworstelde de thuisclub zich wat aan de druk en een kwartier voor tijd kwam HZVV zowaar, ogenschijnlijk uit het niets, met een uitval op voorsprong. Joël Huiskes omspeelde drie verdedigers en leverde de bal af bij de vrij staande Marco Hartman. Die maakte geen fouten en liet zien niet voor niets clubtopscorer bij HZVV te zijn: 1-0. Berkum zette daarna het één en ander om in de voorhoede en dat had succes op een moment dat veel Zwolse fans vreesden dat het duel op een deceptie uit zou draaien. Een vrije trap van Yassine Assa draaide in de 85e minuut in de doelmond, waar de pas ingevallen Youp Kok met een fraaie kopbal voor 1-1 zorgde. Ook daarmee bleek de koek nog niet op voor Berkum, want slechts enkele minuten later strafte de slim spelende Assa een foute uitspeelbal genadeloos af. De Zwolse middenvelder veroverde de bal bij de middencirkel, zag dat de HZVV-keeper te ver voor zijn doel stond en schoot van grote afstand met een prachtige boogbal de 1-2 binnen over de vergeefs grabbelende Boxma.

Door deze krappe maar zonder meer verdiende winst houdt Berkum goed aansluiting bij de kopgroep van de Hoofdklasse C, met drie punten achterstand op het leidende trio. Volgende week speelt Berkum op eigen terrein tegen hekkensluiter Nunspeet, dat vandaag op eigen terrein met 0-1 klop kreeg van Staphorst.

HZVV-Berkum, 29 september 2012

Eindstand: 1-2 (0-0)

Doelpunten: 75. Marco Hartman (1-0), 85. Youp Kok (1-1), 88. Yassine Assa (1-2)

Gele kaarten: Karim Chengachi, Jerrol Poot (Berkum), Arjan Kleine, Frank Strijker (HZVV)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jason Huisman, Jeffrey Pohowainjaan, Yassine Assa, Jerrol Poot, Frank Hoolsema (82. Jeroen van Brummen), Bunyamin Özkök (69. Youp Kok), Chris van der Meulen (90+3. Dennis Horstman), Karim Chengachi

Opstelling HZVV: Stefan Boxma, Erwin Breukelman, Roy Jurgens, Arjan Akkerman, Pim de Jonge, Arjan Kleine, Brian Leepel (64. Marco Hulst), Jasper van der Stouw, Marco Hartman, Frank Strijker (84. Edward Eshuis), Joël Huiskes

Door: Th. Kölker

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer