WVF speelt gelijk tegen nieuwkomer Blauw Geel “55

Zwolle – In opnieuw een thuiswedstrijd kwamen onze jongens helaas niet verder dan een gelijkspel tegen nieuwkomer Blauw Geel “55 uit Ede. De eerste helft bracht een leuke voetbal pot op de mat. Beide ploegen brachten in de eerste helft goed spelspel met leuke scoringskansen.

De eerste 10 minuten leverde enkele kansen op voor de bezoekers maar Wibo van Dijk bleek in goeden doen te zijn. Hageman, de keeper van de bezoekers moest alle zeilen bijzetten op en vrije trap van Rob Meijerink. Een fraaie inzet van Richard Bouwmeester verdiende een beter lot na mooi afleggen door Timon Beimers. Na een fraaie redding van Wibo op een vrije trap van de gasten (hij keek de bal “over”) wist WVF te scoren via Richard Bouwmeester na terugleggen van Timon op Rob Meijerink die een pass op maat gaf aan de achterlangs geslopen Richard: een bekeken schuiver en 1-0. Direct daarna hadden de gasten de kans op de gelijkmaker via Molenaar, maar die miste jammerlijk de bal, op het bekende haartje na.

Verdere kansen waren er voor Rob Meijerink na een voorzet via de later benoemde “man of the match” Anne Nijland en mooi terugleggen door Jesse Betaze.. Marthijn van de Steege trachtte te forceren door enkele malen goed door te schuiven maar helaas zonder resultaat. Uit het niets kwam kort voor rust de gelijkmaker via een kopbal van Jeroen Berkhof uit een voorzet van rechts. 1-1 Dit bleek ook de ruststand.

Na de rust een geheel ander spelnivo. Beide ploegen brachten weliswaar inzet mee maar speltechnisch viel er toen weinig te genieten. Anne Nijland schoot tegen de keeper aan uit een pass van Richard Bouwmeester. Marthijn van de Steege werd weggeduwd bij een voorzet waardoor een scoringskans in de bekende mist verdween. Hans Kamping verving Dion Reijnen, die zich om zijn scooter kon gaan bekommeren……. (geintje). De linies bleken slechter op elkaar aan te sluiten in het vervolg. Scheidsrechter Beltman uit Rijssen deelde beide ploegen 2 keer geel uit. Er kwamen weliswaar kansen voor onze jongens maar het scoringsvermogen bleek vanmiddag te laag. Hessel Berends, die kampte met een oogirritatie, verving Richard Bouwmeester. Hij leek uit een vvorzet/schot van rechts te scoren maar helaas miste de bal het doel. Anne Nijland zette goed voor maar vond geen medespeler die was bijgesloten. Het werd even billeknijpen toen Simon Kooiman van de gasten de geest kreeg en rakelings naast schoot na een prima solo. De ingebrachte Martijn Pluim had de overwinning op zijn schoen kort voor tijd maar helaas draaide zijn inzet net met effect naast het doel.

Eindstand 1-1 waar beide ploegen genoegen mee namen.

Volgende week uit naar Hierden. Niet ver lijkt me en dus de mogelijkheid onze jongens te ondersteunen met uw aanwezigheid !!

Bert Kamerman

Artikel delen: