Opnieuw Zwolse honkballers kampioen

Zwolle – Met een klinkende 1-21 overwinning tegen titelverdediger Blue Devils uit Meppel heeft het aspirantenteam van Blue Hawks zaterdag 29 september het kampioenschap veroverd in de 3e Klasse A. Het is het tweede kampioenschap voor de Zwolse honk- en softbalvereniging dit seizoen. Een maand geleden werd ook het pupillenteam van Blue Hawks kampioen.

blue_hawks.jpg

De aspiranten van Blue Hawks, in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar, streden lange tijd met het Groningse Caribe om de eerste plaats. Nadat dit team twee weken geleden kostbare punten verspeelde, kreeg Blue Hawks de titel in het vizier. De Zwolse jeugdhonkballers maakten hierna geen fouten meer en haalden met de veertiende zege in zestien wedstrijden het kampioenschap binnen. Tegen Blue Devils produceerde Blue Hawks in de beslissende wedstrijd maar liefst vijftien honkslagen. De tegenstanders uit Meppel kwamen niet verder dan één hit. Daarmee was het kampioenschap na twee innings een feit. 

 

Dubbelslag
Het is voor het eerst sinds 2005 dat een aspirantenteam van Blue Hawks kampioen is geworden. Het is bovendien voor het eerst sinds 2004 dat Blue Hawks twee kampioenschappen viert in één seizoen. Blue Hawks is daarmee één van de meest succesvolle clubs uit Overijssel. In de afgelopen tien seizoenen werden in totaal elf teams kampioen.
Voor Blue Hawks is de dubbelslag, met kampioenschappen bij de pupillen (10 tot en met 12 jaar) en aspiranten (12 tot en met 15 jaar), een bekroning van de sterke jeugdopleiding. Dit resulteert volgend seizoen in de start van een nieuw juniorenteam voor spelers vanaf 15 jaar. Blue Hawks zet daarmee de laatste stap in een volwaardige jeugdopleiding om zijn spelers goed op te leiden voor de uiteindelijke doorstroming naar het heren honkbalteam.
Met het juniorenteam heeft Blue Hawks hiermee vanaf volgend seizoen sportaanbod voor jeugdspelers in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar.

Artikel delen: