Edon verslaat Wilsum en doet goed mee

Zwolle – Zaterdagmiddag hebben de toeschouwers van Edon, genietend van een heerlijk herfstzonnetje, kunnen constateren dat de ‘houten palen club’ Edon wederom een opponent aan de zegekar wisten te binden. De gasten uit Wilsum, het ander Oranje, verzetten zich hevig en wisten met enkele goed uitgevoerde counters gevaar te stichten in de Zwolse afweer.

Daartegenover wist Edon qua veldspel nog niet te overtuigen zodat de brilstand pas na een klein half uur doorbroken werd. Het was middenvelde Mahsum Yakar die met een mooi strak dwarrelschot van buiten de 16 meter de keeper wist te verrassen in de lange hoek. Toen vlak daarna Jeffrey de Nooijer op zijn specifieke wijze een cadeautje van een strafschop dankbaar uitpakte en diezelfde de Nooijer op slag van rust het eindstation van een prachtige aanval was, leek het pleit met deze 3-0 stand reeds bij rust beslecht. Hoe bedrogen kwamen de Edonners na rust uit. De toeschouwers waren nog maar net van hun kantine bezoek naar het veld terug gekeerd en wreven zich eens flink in de ogen want laconiek spel van Edon leidde al gauw tot een fraaie ere treffer van Wilsum. En toen even later datzelfde Wilsum een met een prachtig hoog schot de aansluitingstreffer liet noteren sloop er frustratie en verkramptheid in het spel van de thuisclub.

Desondanks wist na enige schermutselingen en andersoortige uitingen van onvrede jegens elkaar en de arbiter, die overigens bewaam floot, de thuisclub zich te herpakken en hun eigen geliefde combinatiespel weer op te pakken.

Er was wel de hulp van de keeper van Wilsum voor nodig, hij ging onder een hoge bal door en het was de lange Tim Benes die met het onverwachte geschenk wel raad wist en de bevrijdende 4-2 liet aantekenen.

Hiermee was het verzet van Wilsum definitief gebroken. Het geloof in minimaal een punt verdween als sneeuw voor de zon. Het vertoonde spel kreeg de diepgang van een badeend in een pierebadje en doelman Kist kreeg nauwelijks meer iets te doen. Hij mocht rustig toekijken hoe Maikel (Julio Ricardo) Kroes op fraaie wijze als een hinde door de Wilsummer defensie sneed en na een prachtige solo, inclusief de keeper omspeeld te hebben, de bal op meesterlijke wijze in de lege schuur schoof.

Daarmee werd een fraaie 5-2 eindstand genoteerd en staat Edon achter topfavoriet Storica op een fraaie 2e plaats!

De diverse prominenten konden hun hart ophalen aan het vertoonde spel en onder het genot van de diverse alcoholische versnaperingen werd er nog lang en gezellig nagepraat, zowel in het gezellige sfeervolle Edon clubhuis, dan wel daarna in het minstens zo pittoreske café de P, gelegen op de grens van de mooie Zwolse wijken Pierik en Assendorp.
De statistieken:
Mahsum Yakar ’24 1 – 0
Jeffrey de Nooijer (pen) ’36 2 – 0
Jeffrey de Nooijer ’45 3 – 0
3 – 1 ’48 Onbekend
3 – 2 ’52 Onbekend
Tim Benes ’74 4 – 2
Maikel Kroes ’85 5 – 2

Artikel delen:
Reacties 11

Reacties zijn gesloten.