Be Quick verrast met punt bij koploper AVW

Zwolle – Het uitstapje naar Hellendoorn leverde Be Quick vorige week een bitter verlies op. In een kansloze wedstrijd werd het maar liefst 4-0. De vraag was dan ook hoe het vandaag zou gaan, want er wachtte geen gemakkelijke opgave in Westervoort.  Be Quick en AVW troffen elkaar eerder in het seizoen 2010-2011 in de eerste klasse D. AVW is koploper in de tweede klasse H. Bovendien is de ploeg dit jaar een doelpuntenmachine. Het lijkt op voorhand allemaal heel lastig voor de ploeg van Arnie Pot, maar een meevaller is dat iedereen er weer bij is. Bas Buimer is teruggekeerd en dat geldt ook voor Bram Horstman. In de basisopstelling staan ook Thijs Coenders en Arie Smit waardoor de gemiddelde leeftijd wat hoger ligt dan de laatste weken.

Waar Be Quick vorig week veel te slap begon, daar ging het nu een stuk beter. Trainer Arnie Pot: “We hebben direct druk gezet, zoals ook was afgesproken. Vooral in de omschakeling ging het ook veel beter.” En dan zit het mee. Frank Oosterhof schiet in de 8e minuut van de wedstrijd de bal vanaf de rand van het strafschopgebied binnen: 0-1.  “Zeker het eerste half uur hebben we goed gespeeld. Realistisch, op onze manier dominant. Arie Smit gaat alleen op de keeper af en dat is in feite dé kans op 2-0.” Be Quick lijkt dan met een voorsprong de rust in te gaan, maar een wel heel erg lang blessuretijd brengt toch nog onheil in de Zwolse gelederen. “Waarom de blessuretijd acht minuten moest duren, is me een raadsel” foetert Pot. “Dan is het echt jammer dat je in de laatste seconden voor het rustsignaal die goal nog binnenkrijgt.” Namens AVW tekent Jeroen Haans voor de 1-1.

Na de rust begint Be Quick goed, maar ziet dan dat AVW sterker wordt. De ploeg verliest duels en ziet dat Roger van Otegem in de 63e minuut de 2-1 op het scorebord zet. Even later wordt het nog erger als Niels Schoenaker voor 3-1 zorgt. Pot baalt van het laatste doelpunt: “Weer uit een standaardsituatie, maar hij kopt hem wel strak binnen.”

Wat er daarna gebeurt is verrassend. Be Quick veert op en ziet dat Arie Smit een voorzet van Frank Oosterhof “met een snoekduik” binnenkopt: 2-3. Het is dan de 72e minuut en Be Quick leeft weer. Even later is het helemaal feest als Arie Smit randje zestien een bal goed afschermt en met links binnenschiet: 3-3.

Pot is natuurlijk opgetogen na dit gelijke spel: “We hebben strijd geleverd. Na vorige week en na de achterstand in de tweede helft kun je alleen maar zeggen dat de groep goed heeft geantwoord. En dat is niet slecht voor zo’n jonge ploeg.”

Door Gerco Grevers

Artikel delen: