PEC Zwolle pakt eerste winst in Tilburg

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmiddag zeer goede zaken gedaan door het degradatieduel tegen Willem II te winnen. In Tilburg werd de uitslag 0-1 voor Zwolle! Het was voor Zwolle het 100e gewonnen duel in de Eredivisie. De eerste winst was 11 november 1978 bij PSV. Buiten dat was het de eerste overwinning voor PEC Zwolle dit seizoen in de competitie.

Zwolle kreeg de eerste heelft de nodige kansen via onder andere Pluim. Toen Benson in het strafschopgebvied onderuit werd getrokken had het zels een penalty verdiend. De tweede helft verliep moeizamer, in het verder rommelige duel. Willem II kreeg meer kansen, maar het was Bart van Hintum die uit een vrije trap prachtig raak schoot. De 0-1 bleef ook de einduitslag. Het waren de eerste 3 punten voor Zwolle, dat nu niet meer de rode lantaarndrager is in de Eredivisie. PEC Zwolle heeft nu 5 punten en steeg van de laatste positie naar de 14e plaats in de Eredivisie. Al met al is het een prima week voor PEC Zwolle, dat eerder deze week Roda JC uit de beker knikkerde.

PEC Zwolle heeft de eerste competitieoverwinning binnen. Op bezoek bij Willem II wint de ploeg van trainer Art Langeler met 0-1 door een benutte vrije trap van Bart van Hintum. Hierdoor heeft Zwolle de laatste plaats afgestaan aan de Tilburgers. ,,Dit is heerlijk", lacht Giovanni Gravenbeek na de zege op zijn voormalige werkgever.

Zwolle begon in Tilburg met Joost Broerse weer in de basis. Dit ging ten koste van Furdjel Narsingh. De geblesseerde Denni Avdic werd vervangen door Fred Benson. Na een lastige beginfase had Zwolle de eerste helft onder controle. Het leidde ook tot kansen via vooral de rechterflank. Gravenbeek stond met voorzetten aan de basis van de schietkansen van Rochdi Achenteh (twee keer over) en Wiljan Pluim (paal en naast). ,,Dat ging wel lekker. Jammer dat die kansen niet werden benut", vond de middenvelder. Willem II zette daar nauwelijks wat tegenover.

Direct na rust was het voor PEC Zwolle wel raak. Bart van Hintum krulde de bal op de rand van de zestienmeter raak. Vanaf dat moment kwam Zwolle steeds verder onder druk te staan van Willem II, dat met opportunistisch spel hoopte op een ommekeer. ,,Dat was niet de bedoeling, maar we liepen steeds verder naar achteren. Zo graag wilden we die 0-1 over de streep trekken", analyseerde aanvoerder Bram van Polen. Het leidde tot een optisch overwicht, maar tot heel grote kansen kwamen de Tilburgers niet. Gravenbeek was aan de andere kant nog wel dichtbij een treffer, maar doelman David Meul kon met een hand redding brengen. Na vijf minuten blessuretijd was de opluchting uiteraard groot in het Zwolse kamp. ,,Een bevestiging dat we op de goede weg zijn"

Bron: peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 23
 1. PEC Zwolle heeft tegelijkertijd met de eerste seizoenzege twee fraaie mijlpalen bereikt. De 1-0 overwinning bij Willem II van zondagmiddag betekende niet alleen de honderdste Eredivisieoverwinning van de club die voorheen als FC Zwolle door het leven ging. De winnende treffer van Bart van Hintum was tevens de vijfhonderdste Eredivisiegoal in de clubgeschiedenis.

  Van Hintum (foto) kroonde zich met zijn rake vrije trap direct na rust tot man van de wedstrijd. De honderdste zege werd vervolgens uit het vuur gesleept, waardoor PEC ook de laatste plaats overdoet aan Willem II.

  De ploeg van trainer Art Langeler maakte met de zege ook een einde aan een beroerde uitreeks. De voorgaande 24 eredivisieduels bleef de club immers verstoken van een overwinning.

  De Zwollenaren hadden in de Eredivisie 415 duels nodig om tot honderd zeges te komen. De balans slaat met 122 gelijke spelen en 193 nederlagen door naar de negatieve kant. In de 415 optredens werden in totaal 422 punten vergaard (uitgaande van drie punten per overwinning), waardoor het gemiddelde op 1,02 punten per wedstrijd uitkomt.

  PEC boekte zijn eerste overwinning in 1978 tegen PSV (1-0). In de 415 gespeelde wedstrijden scoorde Zwolle dus vijfhonderd keer en moest er 756 keer een doelpunt worden geïncasseerd (doelgemiddelde -256). Dit seizoen behaalde Zwolle behalve de overwinning van vandaag, twee gelijke spelen en vier nederlagen.


  ⚠️ Meld

 2. Zouden de Boer, vdberg en Advic tegen almeloooo inzetbaar kunnen zijn? Broerse en Benson zitten er trouwens ook perfect in, zie ons aanstaande zaterdag de volle drie punten wel pakken!


  ⚠️ Meld

 3. @brullie, ook jou mening telt. En iedereen zag dat het de 2e helft moeizaam ging. Wanneer de tegenstander druk zet, krijgt het middenveld het moeilijk. En de kansen die er volop zijn benutten, is ook iets wat nog wat beter kan:).
  En een penalty mee krijgen was ook op zijn plaats geweest.
  Weer met goede moed volgende week thuis tegen Heracles.


  ⚠️ Meld

 4. mooi gedaan ze hadden het voor de thee al af moeten maken.
  en nu wel 3 punten en pluim is toch wel een versterking voor zwolle..
  volgend weekend de eerste derby en dit keer is een keer geen eagles maar heracles en die gaan we gewoon met 0 puntjes naar almelo laten afdruipen..


  ⚠️ Meld

 5. Pec gaat zeker europa in!!
  Aan het einde staan we op de 8e plek wat dus inhoudt play-offs spellen en dan winnen we die dus en daarmee krijgen we een mooie plaats in deelname aan europa uefa voetbal!
  Pec is de beste!!


  ⚠️ Meld

 6. Drie punten erbij! Volgende week weer! tegen die zwartwitten uit Almelooo.
  Als Wientjes z’n timing bij de hoge ballen voor de pot verbetert, blijft-ie de baas in eigen 16. Komt allemaal goed.


  ⚠️ Meld

 7. Dromen zijn bedrog wordt er altijd gezegd .Toch zitten er hier veel dromers tussen als PEC supporter die geen kritiek dulden wat hun cluppie betreft.Het is natuurlijk geweldig dat ze dit keer de drie punten binnen haalden .Maar zoals het spel op het einde van de wedstrijd liet zien zijn ze nog lang niet op topniveau.Op het einde kwamen ze flink onder druk te staan en dan zie je de zwakke punten.Nu was het Willem II daar ze tegen moesten maar als ze tegen een zwaardere ploeg hadden gespeeld was het wel anders afgelopen.Niettemin tochbgefeliciteerd met de drie punten en nu maar flink aan de toekomst werken en niet dromen


  ⚠️ Meld

 8. Huh? Jawel toch, Pieters? Ik bedoel we zijn net gepromoveerd dan is Europa één van de doelstellingen naast het kampioenschap met minimaal 10 punten los van de nummer 2? Met jouw voetbalkennis moet dit makkelijk kunnen. Bel Art en Jaap even met je zinvolle bijdrages!


  ⚠️ Meld

 9. @Pieters
  Je moet altijd blijven dromen in het leven, anders gaat het wel heel saai worden, maar de doelstelling is 15e plek aan het einde van het seizoen. Ik denk dat dit haalbaar is.


  ⚠️ Meld

 10. Haha yessss:D

  Het was allemaal niet heel denderend de tweede helft maar toch goed gedaan Zwolle.

  Eigenlijk had ik meer goede hoop voor de wedstrijd tegen Heracles dan tegen Willem II dus dat moet een makkie zijn nu hoor!;)
  Ik kom in ieder geval naar Zwolle voor de wedstrijd.
  Doorgaan Zwolluuuh!!  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.