Flink bewegen voor fitte plussers

Zwolle – WijZ heeft een nieuwe sportieve activiteit geïntroduceerd onder de naam Fitwalk. Fitwalk is flink doorwandelen in een tempo van zo’n 6 a 7 km per uur afgewisseld met oefeningen. Deze oefeningen zijn bedoeld voor verbetering van de conditie en de coördinatie van het lichaam. Er is onlangs een nieuwe Fitwalkgroep van start gegaan die zich vooral richt op mensen die het fijn vinden om stevig te wandelen.

wijz.jpg 

Een van de mensen die enthousiast is over Fitwalk is Jan Dollen, een fitte zestiger die na een ‘VUT-winter’ sportief gezien de draad weer heeft opgepakt. Jan: “ik houd niet van zomaar in mijn eentje een uur hardlopen, dat is niet mijn ding”. Daarom koos hij bewust voor deze vorm van bewegen omdat de combi stevig wandelen en gymnastische oefeningen  hem aanspreekt. Hij is niet helemaal blanco qua conditie; Jan was 25 jaar lang voetbalscheidsrechter. Hij is een buitenmens en het lopen in de prachtige natuur in en rond Zwolle vind hij fantastisch.

Vanaf het terrein van de korfbalvereniging Oranje Zwart vertrekt iedere woensdagmorgen om 9.00 uur een Fitwalkgroep onder leiding van coach Ben Swienink. Er wordt vooral gelopen rondom het schitterende natuurgebied Agnietenberg en Agnietenplas. Anderhalf uur lang wordt gewerkt aan conditie in een looptempo waarbij ook het sociale aspect belangrijk is. Jan Dollen:”vooral ook de ‘nabeschouwing’ na anderhalf uur Fitwalk onder het genot van een kopje koffie vind ik belangrijk, want je doet de activiteit tenslotte met een groep.”

De kosten voor dertien lessen van anderhalf uur zijn 58,50 euro. Belangstellenden kunnen een eerste gratis proefles meedoen. Voor aanmelden en informatie kan men bellen 038-8515700;info@wijz.nu

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)