Jeugdbrandweer Zwolle pakt brons bij finale

Zwolle – De Stichting Jeugdbrandweer Nederland (SJBN) organiseert jaarlijks de Nederlandse Kampioenschappen Jeugdbrandweer. De Zwolse Jeugdploeg Aspiranten Hogedruk (16 t/m 18 jaar) heeft afgelopen zaterdag 29 september tijdens de finale Brons gepakt.

20121001_zwolse_jeugdbrandweer_brons_nk2.jpg

Jeugdbrandweerkorpsen

In Nederland zijn 150 Jeugdbrandweerkorpsen actief. In deze korpsen worden jongens en meisjes een aantal aspecten van het brandweervak bijgebracht. Daarbij is een van de doelstellingen dat kinderen door kunnen stromen naar de vrijwillige- of beroepsbrandweer. Zwolle heeft drie Jeugdploegen: Junioren (12 t/m 15 jaar), Aspiranten Lagedruk (16 t/m 18 jaar) en Aspiranten Hogedruk (16 t/m 18 jaar).

Finale in Mierlo

Afgelopen zaterdag 29 september speelden tien Jeugdkorpsen Aspiranten Hogedruk de finale. Zij hadden zich eerder dit jaar via tien kwalificatiewedstrijden en twee halve finales geplaatst.

Inzet was een brand met drie brandhaarden in het Opleidingscentrum voor de Bouw in Mierlo. Samen met de tankautospuit (TAS) rukte er ook een hoogwerker mee uit. De hoogwerker moest net voor de TAS het terrein oprijden en daar een slachtoffer van het dak halen. Het korps van Mierlo ondersteunde met een tweede TAS. De ploegen werden beoordeeld op veilig werken, redden van het slachtoffer, blussen van de brand en communicatie met de hoogwerker en de tweede TAS.

Het Jeugdkorps van Amerongen heeft de finale gewonnen, Zwolle werd nipt door Westerschouwen naar de bronzen positie verwezen. Ook de andere twee Zwolse ploegen – Junioren en Aspiranten Lagedruk – maken nog kans op de Nederlandse titel. Zij spelen beiden de finale op 6 oktober a.s. in Mijdrecht.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.