Menso Alting Beste Onderwijswerkgever van Nederland

Zwolle – Menso Alting Zwolle, een van de jongste mbo-scholen van de regio, is zaterdag 29 september tijdens het Landelijk AOb-Onderwijs Congres in Utrecht uitgeroepen tot Beste Onderwijswerkgever in Nederland 2012, in de categorie mbo. Dat betekent dat de school hoog scoort op zaken als competentiemanagement, promotiebeleid en persoonlijke ontwikkeling.

‘Het is niet alleen een eer, maar ook een motiverende opsteker voor de hele school’, zegt directeur Pim Hulsman. ‘We bouwen met z’n allen aan een mooie organisatie met een onderscheidend karakter en dit is een heel mooie blijk van waardering daarvoor.’ De organisatie van de verkiezing van Beste Onderwijswerkgever wil met de verkiezing een positieve impuls geven aan de kwaliteit van het onderwijsvak door goed onderwijswerkgeverschap zichtbaar te maken en te stimuleren. Daartoe worden jaarlijks duizenden onderwijsmensen benaderd, om hun school te nomineren als beste onderwijswerkgever. Het gaat om de categorieën primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.

Door medewerkers werd in oktober 2011 Menso Alting Zwolle voorgedragen voor deze prijs. ROC Menso Alting is in slechts een paar jaar tijd uitgegroeid tot een bloeiende en bruisende school voor christelijk, kleinschalig en dynamisch onderwijs met meer dan twintig opleidingen. Menso Alting biedt competentiegericht kwaliteitsonderwijs binnen de sectoren Welzijn, Gezondheidszorg en Economie. Er werken ruim vijftig mensen. Volgens het juryrapport blinkt de school onder anderen uit in het bieden en stimuleren van ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers.

De verkiezing Beste Onderwijswerkgever

Deelnemende scholen worden uitgebreid onderzocht door middel van een enquête onder personeelsleden. Vervolgens worden de scholen beoordeeld op de door hen ingezonden P&O – documentatie. Hieruit volgt een nominatie van twee scholen per onderwijssoort, die door een deskundig team worden bezocht. Bekeken en besproken wordt in hoeverre het omschreven personeelsbeleid daadwerkelijk in de praktijk wordt gebracht. Daarbij gaat het om Competentiemanagement, Promotiebeleid, Deskundigheidsbevordering en Persoonlijke Ontwikkeling, Regeling Teamtaken en Functionerings- en beoordelingsgesprekken. Juryvoorzitter is oud-voorzitter van de Onderwijsraad Fons van Wieringen. De uitverkiezing van Beste Onderwijswerkgever is ontwikkeld door gerenommeerde organisaties als de Docentenbank, De Nederlandse School voor Onderwijsmanagement, DUO Onderwijsonderzoek en Adviesbureau GITP. De prijs is zaterdag 29 september bekendgemaakt en uitgereikt op het Landelijk Onderwijs Congres NOT in Utrecht.

Samen werkt wel!Directeur Pim Hulsman is blij. ‘We deden eerst gewoon mee zonder specifieke verwachtingen. Pas toen we genomineerd werden, beseften we dat dat toch wel heel bijzonder was. We hadden nooit verwacht dat we de eerste prijs zouden winnen. Het is geweldig. Het is een waardering van de medewerkers naar het beleid, de directie, maar ook naar elkaar. Zonder die drive met elkaar die we telkens laten zien, zonder voortdurend te werken aan scherpte, zouden we nooit in staat zijn geweest met elkaar te bouwen aan onze mooie organisatie met een eigen onderscheidend karakter. In je eentje werkt niet, samen wel!PrijsDe prijs bestaat naast een mooie beker, uit een 7,5 meter lang spandoek met daarop de tekst : ‘Beste onderwijswerkgever 2011 – 2012’, dat de school een jaar lang op haar gevel mag bevestigen én de vormgeving van een promotiefilmpje voor Menso Alting door een professioneel mediacommunicatiebedrijf.

Artikel delen: