Lezing over kanker bij bibliotheek Zwolle

Zwolle – Schrijfster Marja Bosma en Corine den Hollander van Intermezzo spreken op 16 oktober over leven met kanker voor alle betrokkenen. Vooral het omgaan met vermoeidheid staat deze avond centraal. De lezingen beginnen om 20.00 uur in de Statenzaal van de bibliotheek, de zaal gaat om 19.30 uur open. De toegang is  € 4,- /€ 3,- met biebpas. De Bibliotheek Zwolle organiseert deze avond i.s.m. De Zonnesteen en Intermezzo.

Bieb.jpg 

In Nederland krijgt ongeveer een op de acht vrouwen borstkanker. Het overkwam Marja Bosma ook. Zij schreef een boek over de periode van twee jaar waarin zij haar borstkanker overwon en een borstreconstructie onderging. Haar huisarts: Ik heb grote bewondering voor de manier waarop Marja met haar ziekte is omgegaan. Zij is het verdriet niet uit de weg gegaan, heeft gevochten voor herstel na alle behandelingen en de ultieme reconstructie. Uiteindelijk heeft zij het vastgelegd in dit boek, waardoor lotgenoten en behandelaars geholpen kunnen worden. Een indrukwekkend persoonlijk verhaal waaruit moed en kracht spreekt.

Vermoeidheid bij kanker door Corine den Hollander

Corine den Hollander is van oorsprong Oncologie verpleegkundige maar sinds ruim 2 jaar coördinator van Nazorgcentrum IntermeZZo. Vanuit die positie krijgt ze mensen doorverwezen met chronische vermoeidheidsklachten na kanker. Zij zal worden geïnterviewd over haar ervaring hiermee en haar inzichten delen met het publiek. Zij volgde naast haar oncologische opleiding en de Psycho Oncologie Hulpverleners opleiding te Amsterdam aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, een extra training voor verpleegkundigen bij het IKO i.s.m. het Nijmeegse Kenniscentrum in het Radboud Ziekenhuis betreffende vermoeidheid.

Artikel delen: