Isala treft maatregelen tegen VRE-bacterie

Zwolle – De Isala klinieken hebben extra maatregelen getroffen op afdeling B4 (verpleegafdeling voor chirurgiepatiënten) omdat bij enkele patiënten de VRE-bacterie (Vancomycine Resistente Enterokok) is vastgesteld. Deze resistente darmbacterie is voor gezonde mensen niet ziekmakend, maar mensen met een sterk verminderde weerstand kunnen er erg ziek van worden. Isala heeft daarom extra hygiënemaatregelen genomen om de afdeling VRE-vrij te krijgen.

isala.jpg 

Daarnaast wil Isala zo snel mogelijk de VRE-dragers uit de patiëntgroep vaststellen die vanaf 5 september op afdeling B4 zijn verpleegd. Patiënten die momenteel op afdeling B4 verblijven, worden onderzocht op VRE. Patiënten die vanaf 5 september opgenomen zijn geweest op deze afdeling, maar inmiddels weer thuis zijn, ontvangen deze week een brief met het verzoek deel te nemen aan een onderzoek. Wij realiseren ons dat deze situatie onaangenaam kan zijn voor patiënten en bezoekers. De maatregelen zijn echter noodzakelijk om afdeling B4 zo snel mogelijk VRE-vrij te krijgen, patiënten zo goed mogelijk te kunnen behandelen en verdere verspreiding tegen te gaan.

Isala heeft een informatienummer beschikbaar gesteld voor vragen over deze maatregelen, tel. (038) 424 78 08, bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren. Meer informatie staat ook opwww.isala.nl/vre

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Doe dan ook wat aan de rest in dat Gore ziekenhuis!! Schimmel overal, op de ic onder gezeken wc met overal haren die niet van het hoofd afkomen. De artsen van de ic plassen daar ook, en je kan je handen ook niet desinfecteren. Als
    Je dat wilt is Het op!! Kortom een ranzige bende daar!!!!!!


    ⚠️ Meld

  2. Hopelijk gaat het in de nieuwbouw beter!
    Als extra maatregel om verspreiding van ziektes te beperken zou men daar bv. de toiletten kunnen voorzien van deurklinken met een antibacteriële en antivirale coating. (bv. Alasept van de fa. H?fele)


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.