Nieuwe hand/arm-orthesen voor De Vogellanden

Zwolle – an revalidatiecentrum De Vogellanden in Zwolle is een SAEBO kit ter beschikking gesteld. Deze kit van ProReva, orthopedisch maatwerk, ontwikkeld door Hankamp Rehab BV, bestaat uit verschillende hand/arm-orthesen. De Vogellanden gaat de kit aan revalidanten aanbieden als behandelmogelijkheid.

Een CVA patiënt met een aandoening van de arm/handfunctie heeft de mogelijkheid hiermee al tijdens het revalidatietraject te starten en de orthesen uit te proberen. Door het ondertekenen van de bruikleenovereenkomst werd de SAEBO kit officieel in gebruik genomen. Revalidatiearts M. Hoonhorst van De Vogellanden vindt de kit een waardevolle aanvulling in de therapie. “Voor een groep patiënten die we voorheen moesten leren zo goed mogelijk met de aandoening om te gaan, hebben we nu een nieuwe aanvulling in de therapie. We hebben hiermee een methode om de functie van de aangedane hand of arm daadwerkelijk te verbeteren. De Saebo Flex heeft bijvoorbeeld als aanvulling op de bestaande orthese modellen een ondersteunende werking in het strekken van de vingers.”

De eerste ervaringen met de kit binnen De Vogellanden zijn positief. Ergotherapeut C. Jansen van De Vogellanden: “Recent hadden we een revalidant die aanvankelijk bijna niks meer met zijn arm kon. We hebben de SAEBO kit ingezet en binnen 2 maanden was de vooruitgang duidelijk meetbaar. Dit was onder meer af te leiden uit de ARA score, een betrouwbare test voor het vastleggen van de arm-handfunctie.”

Artikel delen: