Overijssel zoekt Held van de Jeugdzorg 2012

Zwolle – De provincie Overijssel, Bureau Jeugdzorg Overijssel en de Overijsselse jeugdzorginstellingen zijn op zoek naar de Held van de Jeugdzorg 2012. Dat is die hulpverlener of pleegouder die zich onderscheidt door net een stapje extra te zetten.

Hulpverleners vormen het hart van de jeugdzorg. Ze zetten zich dag en nacht in om jongeren in hun kracht te zetten, en te helpen bij het op orde krijgen en houden van hun leven. Gedeputeerde Bert Boerman: “De jeugdzorg is een intensieve sector waar werknemers en pleegouders ook buiten de standaarduren een stapje extra zetten als dat nodig is. Dit wordt niet altijd door de buitenwereld opgemerkt. Met deze verkiezing worden alle hulpverleners inclusief pleegouders in de jeugdzorg in Overijssel in het zonnetje gezet en bedankt voor hun bijzondere inzet en zorg”.

Nomineren
Alle jongeren in de jeugdzorg (en hun ouders) kunnen een hulpverlener nomineren als Held van de Jeugdzorg. Deze hulpverlener kan een pedagoog zijn, een begeleider, of een andere hulpverlener die een extra pluim verdient vanwege zijn of haar bijzondere inzet.
Tot en met 2 november kunnen jongeren en hun ouders hun nominaties insturen. Dat kan via de website www.heldvandejeugdzorg.nl. Een jury kiest uit de genomineerde hulpverleners de winnaar, die zich een jaar lang Held van de Jeugdzorg mag noemen. De jury bestaat uit een jongere, een directeur van een van de Overijsselse jeugdzorginstellingen en gedeputeerde Bert Boerman (Ruimte, Water, Jeugdzorg). De winnaar wordt in december bekend gemaakt.
Prijs
De winnaar van de verkiezing ontvangt een cheque van 2.500 euro, te besteden aan een goed doel in de jeugdzorg in Overijssel. Daarnaast ontvangt hij of zij een cadeaubon, die vrij te besteden is. Held van de Jeugdzorg
De Held van de Jeugdzorg is een initiatief van de provincie Overijssel, Bureau Jeugdzorg Overijssel en de Overijsselse jeugdzorginstellingen Jarabee, Commujon, Trias Jeugdhulp, Pactum en Lindenhout. Met de prijs willen ze hun erkenning laten blijken voor de positieve inzet van de hulpverleners in de jeugdzorg.

Artikel delen: