Film over De Herberg

Zwolle – Over De Herberg, de opvang voor dak- en thuisloze mensen in Zwolle, is door JJ Video Productions een film gemaakt. Het contact met De Herberg werd gelegd op de Beursvloer 2012 waar het videobedrijf vanuit maatschappelijke betrokkenheid een videoproductie aanbood. Diverse instellingen dongen mee naar deze ‘superaanbieding’. De keuze viel op de Herberg.

 

herberg.jpg
Vlnr: Dhr J. Alssema, Frederike Westendorp van de Herberg, Rene Eijssink en Jacco van Dijk van JJ Video productions

Bij de Herberg was behoefte aan een voorlichtingsfilm. De opvang ontvangt regelmatig verzoeken om rondleidingen en voorlichting. Met behulp van deze film kunnen belangstellenden de dagelijkse gang van zaken zien in deze opvang. René Eijsink en Jacco van Dijk hebben samen met Frederike Westendorp (De Herberg) het script samengesteld. Zowel bewoners als personeel van De Herberg komen in beeld. Daarnaast zijn er interviews gehouden met verschillende partijen, zoals woningcorporatie SWZ, Joop van Ommen en de RIBW IJssel-Vecht. Het eindresultaat is een informatieve film van negen minuten, die via de website van de Herberg is te zien en op verzoek naar scholen en belangstellenden kan worden verstuurd.

Aangrijpend

Jacco vond het erg goed om deze klus te doen ‘Ik realiseer me dat dakloosheid iedereen kan overkomen! Het lijkt wel “de ver-van-mijn-bed-show”, maar als je de mensen spreekt dan zijn de verhalen zeer aangrijpend en voorstelbaar. Even drie verkeerde dingen achter elkaar en hop je bent alles kwijt!’SaamhorigheidRené voegt eraan toe: ‘Ik was onder de indruk van de sfeer binnen de Herberg. Het zijn allemaal mensen met veel ‘bagage’ en verhalen. Dat geeft natuurlijk spanningen, maar er heerst ook een mooie vorm van saamhorigheid. Dat heef volgens mij alles te maken met de deskundigheid en inzet van het personeel.’Privacy

‘Het winnen van de superaanbieding op de Beursvloer was fantastisch’, vertelt Frederike Westendorp. ‘Al langere tijd waren we aan het nadenken hoe we de buitenwereld een beeld kunnen geven van de dagelijkse gang van zaken in de opvang. Rondleidingen vormen een inbreuk op de privacy van onze bewoners. Met deze professionele voorlichtingsfilm, met betrokkenheid en veel deskundigheid gemaakt door JJ Video Productions, hebben we nu een prachtig middel om belangstellenden kennis te laten maken met de Herberg.’

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Film over De Herberg”

  1. Echt een superdeal van de Beursvloer.
    De film geeft een goed beeld van de Herberg, jullie kunnen er allemaal trots op zijn, ik heb hem al met veel belangstelling gekeken.

  2. Verwijzing naar de blogs op google met de titels “de Herberg een AWBZ gijzeling en “”partners de Herberg “‘ veel leesplezier!

Reacties zijn gesloten.